Calculeren voor infra, bouw, installatietechniek en vastgoed

Calculatiesoftware die is gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring en door ruim 70% van de markt wordt gebruikt. Voor de totale levenscyclus van gebouwen, technische installaties, kunstwerken en infrastructuur tracé. Ibis Calculeren is open en daardoor eenvoudig te integreren met andere ontwerp-, administratie- of ERP-software. Ontdek de mogelijkheden!

Scroll

Met de juiste tool inzicht krijgen in kosten

Door technische ontwikkelingen als werken met een BIM en via de cloud overal en altijd toegankelijke informatie, is de markt onomkeerbaar veranderd. Daarom moeten alle betrokkenen zo LEAN en transparant mogelijk samenwerken. Met Ibis Calculeren biedt Brink alle daarvoor benodigde gereedschappen, die op basis van de modernste Microsoft-technologie eenvoudig te gebruiken zijn via de cloud. Ook is de calculatiesoftware eenvoudig te integreren met de software van partners, om samen efficiënter en effectiever te kunnen werken.

  • Een must voor elke aannemer. Budgettering en beheersing van kosten zijn voor elk bedrijf en project belangrijke processen, die het verschil tussen winst en verlies bepalen.
  • Het toenemend gebruik van een Bouw Informatie Model (BIM) maakt calculeren en begroten in de bouw transparanter. Zowel opdrachtgevers als aannemers krijgen daardoor namelijk beter inzicht in alle hoeveelheden.
  • Door gebruik te maken van praktijkgebaseerde elementen is het maken van kostenramingen in vergaande mate te automatiseren. Daarmee bespaar je tijd en voorkom je kostbare fouten. Verder kun je gemakkelijk een scenarioanalyse uitvoeren.
  • Om het voor elke calculator, aannemer of adviesbureau makkelijk te maken, bevat dit pakket geavanceerde calculatiefuncties.

De woning- en utiliteitsbouw

Na jaren van krimp is de woning- en utiliteitsbouw weer gaan stabiliseren en groeien. Door technologische ontwikkelingen als het werken met een BIM en via de cloud overal en altijd toegankelijke informatie, is de bouwmarkt echter onomkeerbaar veranderd. Daarom moeten alle betrokkenen zo LEAN mogelijk en transparant met elkaar gaan samenwerken. Met Ibis Calculeren biedt Brink alle daarvoor benodigde gereedschappen, die op basis van de modernste Microsoft-technologie eenvoudig te gebruiken zijn. Indien gewenst uiteraard ook op mobiele apparatuur via de cloud. Eenvoudig te integreren met de software van partners.

Infra

Na jaren van bezuinigingen wordt er meer in de infrasector geïnvesteerd. Door ontwikkelingen als systems engineering, werken met een BIM en via de cloud altijd en overal toegankelijke informatie, is de infrasector onomkeerbaar veranderd. Tegelijkertijd moet er ook steeds vaker op basis van geïntegreerde contracten worden gewerkt. Met Ibis Calculeren biedt Brink alle benodigde gereedschappen voor die nieuwe manier van werken in de infra. Omdat wij ontwikkelen op basis van de modernste Microsoft technologie, zijn die zowel eenvoudig te gebruiken als te integreren met de software van je partners. Daardoor kun je nog efficiënter en effectiever samenwerken.

Installatietechniek

Installaties vervullen de laatste jaren een steeds belangrijkere rol in bouwkundige en civieltechnische projecten. Voor Brink reden om de ondersteuning ervan uit te breiden.In reactie op het toenemend gebruik van een BIM in bouw- en infraprojecten is Ibis Calculeren verrijkt met installatiefunctionaliteit. Uiteraard met ondersteuning van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM). Tevens is het nu mogelijk om al tijdens de ontwerpfase van een project inzicht te krijgen in de onderhoudskosten van installaties, om kostenbewustere keuzes te maken. Oftewel bij de vormgeving, materialenselectie en technische oplossingen Life Cycle Costing mee te nemen.

Vastgoed

In de vastgoedmarkt willen beleggers en beheerders vooral hun rendement optimaliseren en mogelijke risico's minimaliseren. Dat is sinds de financiële crisis moeilijker geworden. Door het meerjarenonderhoud strategischer te plannen en te managen, zijn vaak nog aanzienlijke kosten te besparen en dus rendementsverbeteringen te realiseren. Daarnaast wordt het inzetten van vastgoeddata ook steeds belangrijker.
Yasper
Voor hulp en advies

Vraag het aan Yasper

y.kuiper@brink.nl 010 237 01 00 Ik heb nu een vraag