In twee stappen naar de nieuwe Ibiscloud op Azure Virtual Desktop (AVD)

Met de nieuwe Ibiscloud zorgen wij ervoor dat uw Ibis applicatie altijd beschikbaar is via de cloud en dat u altijd werkt met de nieuwste Windows technologie. Zo werkt u nog beter, sneller en veiliger. 

Bovendien werkt u via AVD altijd met de nieuwste versie van uw Ibis applicatie(s), waardoor u kunt profiteren van de nieuwste functionaliteiten en de beste gebruikerservaring heeft.
Vanaf 1 april 2024 draaien de Ibis applicaties dan ook op de nieuwe Ibiscloud (AVD).

De voordelen van de nieuwe Ibiscloud zijn talrijk en voor u volledig kosteloos.
Op deze pagina leest u  meer over wat dit voor u betekent.

AVD-cloud-1

Ervaar de voordelen van de nieuwe Ibiscloud op AVD 

De voordelen van Azure Virtual Desktop (4)

In twee simpele stappen over naar de nieuwe Ibiscloud op AVD

1.   Download alvast het installatieprogramma 

Voor een snelle en moeiteloze overstap is het belangrijk dat u het installatieprogramma alvast heeft gedownload (de Remote Desktop client van Azure Virtual Desktop). Deze kunt u hier vinden. Wanneer de installatie succesvol is voltooid, ziet u in de afbeelding hiernaast hoe dit eruit komt te zien. 


2.   Afspraak maken om uw organisatie over te zetten

Tijdens een online afspraak van slechts 30 - 60 minuten zetten we uw organisatie kosteloos over naar de nieuwe Ibiscloud. Vanaf dat moment kunt u met uw organisatie profiteren van de vele voordelen van de nieuwe Ibiscloud (AVD)!
Vul onderaan deze pagina het formulier in om uw afspraak in te plannen.

afbeelding avd landingspagina

Wat betekent dit voor u?

Hoger niveau van security

AVD biedt MFA als extra beveiligingslaag, waardoor gebruikers niet alleen hun gebruikersnaam en wachtwoord nodig hebben om toegang te krijgen tot applicaties, maar ook een extra verificatiemethode, met behulp van de Authenticator app. Op het platform worden door Microsoft de toegang, performance en beveiliging centraal geregeld waardoor onze applicaties beter zijn beveiligd dan op de vorige generatie.

Betere performance

AVD is ontworpen om snel en betrouwbaar te werken, ongeacht waar de gebruikers zich bevinden. Dit betekent dat u kunt rekenen op snelle prestaties van applicaties, ongeacht de locatie van de gebruiker.

Windows 11 multi session

AVD is een op Windows 11 gebaseerd platform. Onze applicaties zijn ontwikkeld op het Windows besturingssysteem.

Azure Files

De bestandsopslag op het AVD-platform vindt plaats op Azure Files. In verband met beveiligingseisen is het op ons nieuwe hosting-platform niet mogelijk om vanuit de applicaties toegang te krijgen tot lokale- en netwerkschijven. Dit betekent dat alle data die met onze applicaties wordt gemaakt ook daadwerkelijk opgeslagen moet worden op het nieuwe hosting-platform. Wel is het mogelijk om met behulp van de Windows Verkenner data van en naar uw lokale- en netwerkschijven te kopiëren en te plakken.

Zo komt het eruit te zien

 

 

Makkelijk te vinden vanuit het startmenu 

Vanuit het startmenu kunt u direct uw Ibis applicatie(s) openen en start u nog sneller op. 

AVD visual

Pin de applicatie aan de taakbalk

Met de nieuwe Ibiscloud op AVD kunt u de applicatie vastmaken aan de taakbalk en bent u altijd slechts één klik verwijderd van uw Ibis applicatie. 

MicrosoftTeams-image (5)

Veelgestelde vragen

 

Is het mogelijk om via Ibiscloud op RDWeb te blijven werken?

Zodra u besluit om over te stappen naar de nieuwe versie van Ibiscloud op AVD, is het niet meer mogelijk om op de RDWeb omgeving te blijven werken. 

 

Wanneer moet ik uiterlijk overstappen?

Vanaf 1 april 2024 stoppen wij met RDWeb en gaan we over op de nieuwe Ibiscloud die draait op AVD. Wanneer u met onze ibis software wilt blijven werken, is het belangrijk om voor die tijd over te stappen. 

Hoeveel tijd neemt de overstap in beslag?

De migratie neemt slechts 30 minuten tot 1 uur in beslag. Vanaf dat moment kunt u profiteren van de vele voordelen van de nieuwe Ibiscloud op AVD. 

Ik wil graag overstappen. Hoe kan ik dit doen?

We helpen u graag verder! Wanneer u het onderstaande formulier even invult, nemen we binnen 3 werkdagen contact met u op.

Wat kan ik verwachten van de overstap naar de nieuwe Ibiscloud (AVD)?

Voorafgaand aan de overstap is het belangrijk dat u alvast het installatieprogramma heeft geïnstalleerd (de Remote Desktop client van Azure Virtual Desktop). Deze kunt u hier vinden. 

Houd er rekening mee dat er ongeveer een uur niet met de Ibis software gewerkt kan worden tijdens uw afspraak. Daarna kunt u inloggen met uw eigen inloggegevens zoals u gewend bent.  

Waar kan ik de installatieprogramma downloaden?

Voorafgaand aan de overstap is het belangrijk dat u alvast het installatieprogramma heeft geïnstalleerd (de Remote Desktop client van Azure Virtual Desktop). Deze kunt u hier vinden.

Kan ik de overstap naar de nieuwe Ibiscloud (AVD) zelf regelen?

Wij nemen de overstap volledig voor u uit handen. U kunt binnenkort een uitnodiging verwachten. Wel kunt u alvast de AVD client installeren voor een snelle en moeiteloze overstap. Dat kan hier.

Veranderen mijn inloggegevens wanneer ik overstap?

Nee, uw huidige inloggegevens blijven behouden. U kunt blijven inloggen zoals u gewend bent. 

Meer informatie? 

Vul het formulier in en we nemen binnen 3 werkdagen contact met u op