A.S.F. Fischer: “Wij ondersteunen de keten met data uit Ibis Artikelen Service”

A.S.F. Fischer: “Wij ondersteunen de keten met data uit Ibis Artikelen Service”

A.S.F. Fischer in Lelystad is een importeur en conceptleverancier van bevestigingsmaterialen voor de professionele bouwsector. Om het complete assortiment breder onder de aandacht te brengen bij alle bouwprofessionals en het samenwerken in de bouwketen te ondersteunen, maakt het bedrijf gebruik van de online bouwmaterialendatabase Ibis Artikelen Service.

partners in fasteners

Tellerkopschroef toepassingA.S.F. Fischer is in 1945 opgericht als de Amsterdamse Schroeven Fabriek Fischer om in die tijd in te spelen op de grote behoefte aan bevestigingsmaterialen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een importeur en conceptleverancier met een assortiment van bijna 70.000 producten en zo’n 130 medewerkers. Behalve een breed portfolio met A-merken, eigen merken en private labels, ontwikkelt A.S.F. Fischer tevens complete bevestigingsconcepten, zoals de Woodies Ultimate Schroeven. “De laatste jaren ervaren wij dat de beschikbaarheid van artikelinformatie steeds belangrijker wordt in het verkoopproces”, vertelt ICT manager Bob Bouma. “Daarom zijn wij gaan samenwerken met dataleveranciers als IB Data en in het verlengde daarvan ook Brink Software voor direct contact met bouwbedrijven via de Ibis Artikelen Service.”   

 

“Online toegang tot betrouwbare en volledige productinformatie helpt in onze visie de hele bouwketen tijd en geld te besparen, omdat het verkeerde keuzes en leveringen voorkomt.”

 

ketensamenwerking ondersteunen    

"Wij zijn als importeur en groothandel de verbindende schakel tussen veel fabrikanten van bevestigings-materialen voor de bouw en via onze klanten de professionele gebruikers ervan, bij aannemers en installateurs”, vervolgt Bouma. “Daarom worden wij graag al in een vroeg stadium bij elk project betrokken. In de engineering- en voorbereidingsfasen van projecten maken constructeurs en calculatoren al veel keuzes over de bevestigingsmethoden en -materialen. Dat proces vereenvoudigen wij met de beschikbaarheid van uitgebreide artikelinformatie over ons gehele assortiment. Al vele jaren via 2BA, IB Data en DGE en inmiddels dus ook via de Ibis Artikelen Service. Brink Software is marktleider in calculatiesoftware voor de bouwsector waardoor ze voor ons een belangrijke extra toegang tot de markt zijn.

AANNEMERS eN INSTALLATEURS HELPEN GELD EN TIJD TE BESPAREN

“Door onze assortiment- en artikelinformatie eerder in projecten toegankelijk te maken, helpen wij aannemers en installateurs tijd te besparen”, stelt Bouma. “Ze kunnen sneller de benodigde producten vinden en ook voldoen aan toenemende informatievragen vanuit de opdrachtgevers. Online toegang tot betrouwbare en volledige productinformatie helpt in onze visie de hele bouwketen tijd en geld te besparen, omdat het verkeerde keuzes en leveringen voorkomt. Als klanten op elk gewenst moment alle benodigde informatie kunnen inzien en gebruiken, leidt dat ook tot minder vragen en een efficiënter bestelproces en logistiek. De mogelijke voordelen van het ketenbreed gebruik van artikelinformatie zijn al veel langer zichtbaar in de foodsector en de maakindustrie.”

“Door onze assortiment- en artikelinformatie eerder in projecten toegankelijk te maken helpen wij aannemers en installateurs tijd te besparen.”

 

IBIS ARTIKELEN SERVICE WORDT GAMECHANGER 

“Onze keuze voor Ibis Artikelen Service is een logisch gevolg van de samenwerking tussen Brink Software en IB Data”, zegt Bouma. ”Ik verwacht dat Ibis Artikelen Service een gamechanger wordt, omdat leveranciers waarvan de informatie daarin niet toegankelijk is op termijn minder in offertes en als gevolg daarvan ook minder in projecten worden meegenomen. Toegang tot uitgebreide artikelinformatie bespaart elke calculator kostbare tijd. Zeker als ze meer met de elementenmethode gaan werken, of bij hun keuzes vaker rekening moeten gaan houden met de CO2-voetafdruk van producten. Wij gaan als groothandel ook meer richting het gebundeld verpakken en leveren van complete bevestigingssets, in plaats van losse artikelen, om zowel de hoeveelheid verpakkingsmaterialen als het aantal vervoersbewegingen te reduceren.”  

 

“Ik verwacht dat Ibis Artikelen Service een gamechanger wordt, omdat leveranciers waarvan de informatie daarin niet toegankelijk is op termijn minder in offertes en als gevolg daarvan ook minder in projecten worden meegenomen.”