Afbouwbedrijf Ludec: “Onze aandacht viel direct op Ibis Calculeren voor Bouw”

Afbouwbedrijf Ludec: “Onze aandacht viel direct op Ibis Calculeren voor Bouw”

Ludec is een snelgroeiend afbouwbedrijf dat sinds vorig jaar haar projectbegrotingen maakt met Ibis Calculeren voor Bouw Pro. Dit gebruiken zij in combinatie met Exact Online Bouw voor de administratie. Mede-eigenaar Kyle Luurssen vertelt. 

Doeners die kwaliteit leveren 

Ludec is een familiebedrijf in Nieuwkuijk dat in 1998 is gestart met de montage en afbouw voor bedrijfspanden, winkels en woningen. “In de afgelopen 25 jaar zijn wij voor steeds grotere opdrachtgevers gaan werken, waaronder veel bekende retailketens, projectontwikkelaars en aannemers”, zegt Luurssen. “Voor Albert Heijn verbouwen wij bijvoorbeeld al vanaf het begin vrijwel alle winkels. Verder transformeren wij tegenwoordig met zo’n 35 eigen medewerkers en vaste inleners zelfs complete gebouwen van casco naar turnkey. Dit jaar verwachten wij zo’n 300% te gaan groeien ten opzichte van 2022. Om nog efficiënter en professioneler te kunnen werken, zijn wij vorig jaar op zoek gegaan naar nieuwe bedrijfssoftware. Dat is de combinatie van Ibis Calculeren voor Bouw Pro en Exact Online Bouw geworden.”

"Andere calculatiesoftware was moeilijk te combineren met Exact Online Bouw"

 eigen elementenmethode

“Tot vorig jaar werkten wij met andere calculatiesoftware die zowel oubollig werd, als moeilijk te combineren met Exact Online Bouw”, vervolgt Luurssen. “Op Internet zoekend naar een beter toekomstgericht alternatief viel onze aandacht via een LinkedIn-filmpje direct op Ibis Calculeren voor Bouw. Deze calculatiesoftware wordt veel in de bouwsector gebruikt en kan eenvoudig informatie uitwisselen met Exact Online Bouw. Na een verkennende periode met één licentie beschikken wij nu over vier licenties waarmee zeven personen op kantoor kunnen werken. Daarvoor hebben wij een halve dag opstartbegeleiding gehad en vervolgens de software ingericht om op basis van onze eigen elementenmethode met vier niveaus te calculeren. Naar mijn ervaring is Ibis Calculeren voor Bouw eenvoudig te configureren en te gebruiken.”

“Met Ibis Calculeren voor Bouw kunnen wij ook beter inspelen op marktontwikkelingen”

 inspelen op marktontwikkelingen 

“Net als in de afgelopen decennia blijven wij inspelen op marktontwikkelingen”, vertelt Luurssen. “Zo krijgen wij bijvoorbeeld steeds vaker de vraag om ook te engineeren voor klanten, wat een interessante businessuitbreiding kan zijn. Dan krijgen wij uiteraard meer te maken met een BIM en de behoefte om daar deels automatisch alle hoeveelheden uit te halen. Dat is met Ibis Calculeren voor Bouw Pro nu al prima mogelijk. Verder gaan wij op termijn ook andere bouwwerkzaamheden verrichten en deze zelf aannemen. Voor onze groeiambities wordt de koppeling tussen Ibis Calculeren voor Bouw Pro en Exact Online Bouw belangrijker. Deze gaan we de komende tijd verkennen, omdat het tot nu toe nog te druk is geweest.”
               

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!