BOAadvies kiest Ibis Calculeren voor Bouw Expert voor BIM en MJOB

BOAadvies kiest Ibis Calculeren voor Bouw Expert voor BIM en MJOB

BOAadvies ondersteunt sinds 1995 gemeenten, schoolbesturen en welzijnsinstellingen bij nieuwbouw, verbouw, onderhoud en verduurzaming van hun vastgoed. De daarvoor benodigde bouwkosten worden begroot met Ibis Calculeren voor Bouw. Sinds kort is BOAadvies overgestapt naar Ibis Calculeren voor Bouw Expert, vanwege met name de BIM en MJOB-functionaliteit. Hier vertelt adviseur Yuit Yin Samuel haar ervaringen.

advisering voor maatschappelijk vastgoed

BarbaraTrienen_ICS_Sfeer_Amsterdam_047_IMG_421720190424“Wij zijn al meer dan 25 jaar gespeciali- seerd in advisering voor maatschappelijk vastgoed”, vertelt Yuit Yin. “Daarvoor begeleiden wij onze opdrachtgevers vanaf de ontwerpfase tot en met de beheerfase. Sinds 2016 is BOAadvies een onderdeel van ICS Ruimteregie Holding. Voor mij is het sturen van bouwprojecten op kosten een uitdaging, waarvoor ik regelmatig investeringskostenramingen en bouw- kostenbegrotingen voor opdrachtgevers maak. In de loop der jaren heb ik met meerdere calculatieprogramma’s gewerkt en op basis van mijn positieve ervaringen Ibis Calculeren voor Bouw hier bij BOAadvies geïntroduceerd, voor het opstellen van de bouwkostenbegrotingen. Vanwege de uitgebreide functionaliteit en het gebruiksgemak van deze software en het feit dat veel bouwbedrijven ermee werken.”

 

BIM en MJOB

“Een andere reden om met Ibis Calculeren voor Bouw te werken is het feit dat Brink voorop loopt met het implementeren van nieuwe ontwikkelingen, zoals de ondersteuning van BIM”, vervolgt Yuit Yin. “Verder hebben ze ook software voor het maken van meerjarenonderhoudsbegrotingen (MJOB), wat door de verplichte verduurzaming van vastgoed belangrijk is voor veel opdrachtgevers. Omdat de BIM- en MJOB-functionaliteit onderdeel uitmaken van de Expert-versie, zijn wij daar onlangs naar overgestapt. Het is prettig om met dezelfde software zowel de bouwkostenramingen tijdens de ontwerpfase als gedetailleerde begrotingen voor de uitvoeringsfase te kunnen maken. Ontwerpkeuzes hebben namelijk een grote invloed op de totale levensduurkosten van gebouwen.”


eerder in bouwteamverband samenwerken

“Voor sommige klanten treden wij tevens op als gedelegeerde opdrachtgever in bouwteams, aldus Yuit Yin. “Die rol wordt de komende jaren waarschijnlijk vaker gevraagd, vanwege het toenemend aantal geïntegreerde contracten en eerder in bouwteamverband samenwerken. Voor ons is het daarbij prettig dat wij de calculaties die aannemers vaak in Ibis Calculeren voor Bouw maken direct kunnen inlezen in onze Ibis software, om ze te vergelijken met de eigen ramingen. Tenslotte zijn het meten van hoeveelheden in 2D, uittrekken van hoeveelheden in een BIM en de mogelijkheid om begrotingen eenvoudig samen te voegen belangrijke functionaliteit van de Ibis Calculeren voor Bouw Expert-versie.”
 
Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!