De MSO Group implementeert Ibis Calculeren voor Infra

De MSO Group implementeert Ibis Calculeren voor Infra

De MSO Group uit Rotterdam heeft Ibis Calculeren voor Infra geïmplementeerd, om het begroten van de kosten voor alle projecten te uniformiseren en de beschikbare informatie breder te kunnen gebruiken. Projectleider Michiel Stapel vertelt zijn ervaringen.

Elkaar versterken met synergie 

_DSC5185
De MSO Group is in 2020 ontstaan door het samenvoegen van Meuva, Schotte en Oranje, drie gerenommeerde demontage- en amoveerbedrijven uit de industriële en civiele sector. ‘’Door onze krachten te bundelen in kennis, ervaring en dienstverlening ontzorgen wij opdrachtgevers volledig met het slopen en het bouwrijp maken van locaties in de industriële en civiele sector”, zegt Stapel. “Ook dragen wij proactief bij aan een circulaire economie door te investeren in technologie en innovatie, met als doel steeds meer vrijkomende sloopmaterialen hoogwaardig terug te brengen in de keten. Zo maken wij bijvoorbeeld van gerecycled beton grote legoblokken die voor allerlei toepassingen worden gebruikt. Tenslotte maakt MSO Equipment nog deel uit van de groep, voor het centraliseren van onze inkoop en het beheer van het materieel en materiaal.”
 

Processen uniformiseren

“Meuva, Schotte en Oranje werkten tot 2021 met verschillende softwareprogramma’s”, zegt Stapel. “Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste software om onze processen meer te kunnen uniformiseren. Dat is voor onze backoffice het 4PS ERP-systeem geworden en voor het maken van projectbegrotingen Ibis Calculeren voor Infra. Beide bedrijven zijn toonaangevende leveranciers in onze markten. Behalve dat die programma’s het beste voldoen aan onze eisen en wensen, kunnen wij informatie uit de begrotingen nu eenvoudig inlezen in 4PS en deze gebruiken voor projectbewaking, groepsbrede resourceplanning en risicoanalyses. Dat geeft ons een veel beter inzicht in mogelijke bottlenecks.
 

Waardevolle feedback

‘’De implementatie van Ibis Calculeren voor Infra is goed verlopen dankzij een prettige samenwerking met Brink. Zij hebben bij ons op locatie voor twaalf medewerkers een maatwerktraining verzorgd en vervolgens geholpen bij het inrichten en efficiënt toepassen van de software bij Meuva, Schotte en Oranje. Verder is het ons goed bevallen dat de trainer van Brink waardevolle feedback gaf over de belangrijkste aandachtspunten en verbetermogelijkheden. Onze ervaring is dat Ibis Calculeren voor Infra tevens goed toepasbaar is voor industriële projecten. Omdat het programma erg gebruiksvriendelijk is, zijn alle werkvoorbereiders van de MSO Group er bijzonder enthousiast over.”

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!