HB Adviesbureau: “Wij werken al vele jaren met Ibis software”

HB Adviesbureau: “Wij werken al vele jaren met Ibis software”

HB Adviesbureau uit Alkmaar is een middelgroot advies- en ingenieursbureau met circa 80 medewerkers en kantoren in Alkmaar en Amsterdam. Al vele jaren schrijven hun engineers RAW-bestekken voor infrastructuurprojecten en houden ze toezicht op projecten met behulp van de Ibis software van Brink. Onlangs heeft HB Adviesbureau tevens Ibis Calculeren voor Infra aangeschaft voor het ramen en begroten van projecten voor opdrachtgevers.

Adviseurs en ingenieurs voor infra

HB Adviesbureau heeft in meer dan 30 jaar de dienstverlening verbreed van milieukundige projecten, naar ook sport, natuur en projecten voor gemeentelijke infrastructuren. Om haar opdrachtgevers meer toegevoegde waarde te kunnen bieden, investeert het adviesbureau voortdurend in nieuwe technologieën en innovaties. Een voorbeeld daarvan is de Ibis software van Brink. “Ik heb zelf zo’n acht jaar ervaring met directievoering op projecten met behulp van Ibis Besteksadministratie voor Infra”, zegt adviseur Peter Batelaan. “Het is voor mij belangrijke software om klanten te kunnen begeleiden bij de realisatie van hun projecten.”     
 

“De uitgebreide en eenvoudig te gebruiken functionaliteit voor het toezicht houden op de uitvoering van projecten, zijn voor mij de belangrijkste voordelen.”

gebruiksvriendelijkheid  

De Ibis Besteksadministratie voor Infra software bevalt bij HB Adviesbureau zo goed dat er nooit een aanleiding is geweest om van leverancier te veranderen. “Brink Software voegt regelmatig nieuwe functies toe en implementeert ook snel de jaarlijkse veranderingen in de RAW-systematiek van het CROW”, vervolgt Batelaan. “De uitgebreide en eenvoudig te gebruiken functionaliteit voor het toezicht houden op de uitvoering van onze projecten zijn voor mij de belangrijkste voordelen. Alle besteksinformatie is makkelijk te hergebruiken in Ibis Besteksadministratie voor Infra. 

 

 altijd en overal toegang

“Een ander voordeel is het feit dat de Ibis software goed stabiel en snel in de cloud werkt”, zegt Batelaan. “Wij hebben via onze Microsoft-account op basis van ‘single sign-on’ zo altijd en overal toegang tot de bestekken en administraties van in uitvoering zijnde en al voltooide projecten. Voor veel opdrachtgevers werken wij op basis van de RAW-systematiek, waarvan Ibis Besteksadministratie voor Infra tevens de raamovereenkomsten met deelopdrachten ondersteunt. Dit najaar krijg ik met een aantal collega’s nog een updatecursus over het werken met de nieuwere type contractvormen voor GWW-projecten.” 

“Een ander voordeel is het feit dat de Ibis software goed stabiel en snel in de cloud werkt.”