Ibis Meten in BIM stopt per 1 juni 2024

Ibis Meten in BIM stopt per 1 juni 2024

Eind februari is Ibis Meten Pro gelanceerd als volwaardige vervanger van Ibis Meten in BIM. Na een overstapperiode van drie maanden, op 1 juni, stopt Ibis Meten in BIM. In deze blog wordt aan de hand van een reeks vragen en antwoorden uitgelegd wat dit precies betekent.

WAAR BLIJFT MIJN DATA VAN IBIS METEN IN BIM NA 1 JUNI? 

De data blijft bewaard en wordt ondergebracht in Ibis Meten Pro. 

HOE KAN IK MIJN DATA VAN IBIS METEN IN BIM BENADEREN NA 1 JUNI?  

Dit zijn de stappen om je data te benaderen: 

  1. Installeer de laatste versie van Ibis Calculeren voor Bouw, Installatietechniek of Infra 
  2. Open een bestaande begroting met koppelingen naar Ibis Meten in BIM. 
  3. Selecteer een rij in de begroting met een koppeling naar Ibis Meten in BIM. 
  4. Dubbelklik of druk op F6.

Na het volgen van deze stappen kom je uit bij de bijbehorende meetstaat. Het bijbehorende BIM model (in de bijbehorende revisie) wordt vervolgens automatisch ingeladen. Wanneer het inladen is voltooid zie je waar de gekoppelde hoeveelheid vandaan komt en zie je welke elementen van het BIM-model daarbij horen. 

Hieronder zijn de oude en de nieuwe situatie naast elkaar gezet. 

  OUDE SITUATIEmeten-in-bim

  NIEUWE SITUATIEleesapplicatie

Druk op het vraagtekentje rechtsboven om de productrondleiding hierover te volgen. 

productrondleiding-v2

KAN IK MIJN DATA VAN IBIS METEN IN BIM IN OUDERE VERSIES VAN CALCULEREN BENADEREN NA 1 JUNI? 

Nee, je kunt alleen de gekoppelde hoeveelheid en het bijbehorende BIM-model openen als je de meest recente Ibis Calculeren voor Bouw, Installatietechniek of Infra versie hebt geïnstalleerd. In oudere versies krijg je deze foutmelding als je verbinding wilt maken met Ibis Meten in BIM: "⚠️ Verbinding maken met Ibis Meten in BIM is niet gelukt." 

HOE KAN IK MET IBIS METEN PRO AAN DE SLAG? 

Het oorspronkelijke Ibis Meten in BIM blijft tot 1 juni 2024 beschikbaar voor gebruik. De huidige functionaliteiten en werkwijze veranderen hierin niet. Het kan nog steeds worden geopend door in het calculatieprogramma op Ibis Meten in BIM te klikken. Let wel: verdere doorontwikkeling van deze versie wordt niet gepland. 

Hieronder is weergegeven hoe je kunt verbinden vanuit Ibis Calculeren voor Bouw, Installatietechniek of Infra in oudere versies en in de recente versie. In oudere versies kun je niet meer een koppeling naar Meten in BIM openen en bekijken.  

verbinden-oud-en-nieuw-v2

hoe kan ik als gebruiker van ibis-trad gebruik maken van ibis meten pro? 

Om gebruik te maken van Ibis Meten Pro, stap dan eerst over naar Ibis Calculeren voor Bouw of Ibis Calculeren voor Installatietechniek. Wil je hier meer over weten? Meld je aan voor de live webinar waarin wij de voordelen van Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek laten zien. Of vul het contactformulier in, dan neemt een accountmanager contact met jou op.

meer weten? 

Lees deze blog voor meer diepgaande informatie over Ibis Meten Pro.