Iedema Projectstoffeerders: “De software van Ibis bespaart ons veel tijd en moeite”

Iedema Projectstoffeerders: “De software van Ibis bespaart ons veel tijd en moeite”

Bij Iedema Projectstoffeerders draait alles om precisie en kwaliteit. Dit familiebedrijf, gespecialiseerd in het leggen van vloeren en het aanbrengen van raambekleding, heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd in Nederland. We spraken met Bart Lenting, algemeen directeur van Iedema Projectstoffeerders, over hun ervaring met Ibis Calculeren voor Bouw

 

Breed scala aan klanten en projecten

vloerbedekking-600x450Met zeven vestigingen door heel Nederland bedient Iedema Projectstoffeerders een breed scala aan klanten, zoals ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen, kantoren, hotels en vakantieparken. Deze projecten vragen om een gedetailleerde planning en nauwkeurige kostencalculaties, om ervoor te zorgen dat alles binnen het budget blijft en de hoogste kwaliteit wordt geleverd. Bart Lenting, algemeen directeur, legt uit: "Wij maken voor al onze projecten een calculatie van de kosten. Hiermee rekenen wij uit hoeveel vloeren, materialen en arbeid nodig is." 

Zoals je je wellicht voor kunt stellen, is een calculatie software hierbij dus van groot belang.

 

Belang van juiste calculatie software

Voor een bedrijf als Iedema Projectstoffeerders is de juiste calculatie software essentieel. Goede software bespaart tijd, vermindert fouten en maakt snelle offertes mogelijk. Ibis Calculeren voor Bouw biedt precies wat Iedema nodig heeft: efficiënte berekening van hoeveelheden en kosten, en naadloze integratie met hun administratie software. 

"Met de software van Brink krijgen wij een overzichtelijk kostenoverzicht voor al onze projecten," zegt Bart. Betrouwbaarheid en snelheid van de software zijn essentieel. "Als we een dag niet kunnen werken, dan heb ik een heleboel chagrijnige mensen," voegt hij toe. Dankzij Ibis werkt het team van Iedema Projectstoffeerders efficiënt en zonder onderbrekingen, wat bijdraagt aan hun succes en klanttevredenheid.

"Met Ibis software krijgen wij een overzichtelijk kostenoverzicht voor al onze projecten.”

 

Koppeling met bestaande software

Een belangrijk voordeel van Ibis voor Iedema Projectstoffeerders is de eenvoudige koppeling met bestaande software en ERP-systemen, zoals Exact. Exact wordt door Iedema Projectstoffeerders gebruikt als bouw software voor projectbeheer en administratie. Eerder werkten ze met zeven verschillende administraties, één voor elke vestiging, wat erg inefficiënt was. 

"De Ibis calculatie software kan worden geïntegreerd met onze bestaande ERP-software en dit misten wij bij onze vorige calculatie software," vertelt Bart. "De integratie met Exact zorgt ervoor dat we vestigingsoverstijgend kunnen werken vanuit dezelfde database. We hebben nu één administratie, in plaats van zeven verschillende. Dit geeft ons een beter overzicht en meer grip op onze projecten. Dankzij deze koppeling kunnen we dus eenvoudiger en sneller werken."

"De integratie met Exact zorgt ervoor dat we vestigingsoverstijgend kunnen werken vanuit dezelfde database.”

 

Makkelijker samenwerken met meerdere vestigingen

Een bijkomend voordeel voor Iedema Projectstoffeerders van de Ibis software, is dat het onderhoud van stamgegevens veel eenvoudiger is geworden. Voor een bedrijf met meerdere vestigingen en een breed scala aan projecten, is het belangrijk dat gegevens up-to-date en consistent zijn. "Met Ibis kunnen we alle stamgegevens centraal beheren, wat zorgt voor minder fouten en een hogere efficiëntie," legt Bart uit. “Dit betekent dat veranderingen of updates slechts één keer hoeven te worden ingevoerd en vervolgens direct beschikbaar zijn voor alle gebruikers. De Ibis software bespaart ons dus veel tijd en moeite, en zorgt ervoor dat we altijd met de meest actuele informatie werken."

“De Ibis software bespaart ons dus veel tijd en moeite, en zorgt ervoor dat we altijd met de meest actuele informatie werken.”

 

Verbeterde performance en betrouwbaarheid

Een ander groot voordeel voor Iedema Projectstoffeerders is de verbeterde performance en betrouwbaarheid van de software. "Ja, ik merk het vooral aan de performance van het pakket: dat is beter dan dat we gewend waren. De snelheid van het pakket vooral. Het werkt eigenlijk altijd, dus dat is wel een groot pluspunt. Tot nu toe ben ik daar heel tevreden over," zegt Bart. Vergeleken met de vorige software, die vaak vastliep en opnieuw moest worden opgestart, biedt Ibis een veel stabielere en snellere oplossing. "Dat soort problemen heb ik nu niet meer gehad," voegt hij toe.

Met de Ibis software heeft Iedema Projectstoffeerders een krachtige tool in handen die hen helpt om hun werkzaamheden te optimaliseren, de samenwerking tussen vestigingen te verbeteren en altijd de hoogste kwaliteit te leveren. Voor Iedema Projectstoffeerders is het duidelijk: de juiste calculatie software maakt het verschil.

ONTDEK ONZE OPLOSSING