Jansen Huybregts implementeert Ibis Calculeren voor Bouw voor onderhoud- en renovatieprojecten

Jansen Huybregts implementeert Ibis Calculeren voor Bouw voor onderhoud- en renovatieprojecten

Jansen Huybregts is de laatste jaren succesvol gegroeid door het uitbreiden van de contractuele onderhoud- en renovatiewerkzaamheden voor woningcorporaties met het realiseren van projecten. Om grote projecten op een professionele en uniforme wijze te kunnen calculeren heeft deze landelijk opererende bouwgroep Ibis Calculeren voor Bouw geïmplementeerd. Hier vertelt manager bedrijfsbureau John Peeters zijn ervaringen.

Woningonderhoud en -renovaties

_RAY3294 Jansen Huybregts is met bijna 500 medewerkers, 250 servicebussen en vijftien locaties gespecialiseerd in woningonderhoud en -reparaties voor woningcorporaties. “Wij zijn sterk in het uitvoeren van onderhoud-, renovatie- en reparatiewerkzaamheden terwijl mensen nog in hun woning verblijven”, vertelt Peeters. “Behalve ruim 120.000 service-opdrachten per jaar realiseren wij ook grote projecten voor onze opdrachtgevers. Omdat het belangrijk is projecten op een efficiënte wijze concurrerend te calculeren, hebben wij bij Brink het programma Ibis Calculeren voor Bouw aangeschaft en geïmplementeerd.”
 

Eenvoudiger samenwerken

Peeters is begin dit jaar bij Jansen Huybregts gestart als manager bedrijfsbureau en heeft bij andere bouwondernemingen al veel ervaring opgedaan met de calculatiesoftware van Brink. “Voor projecten zijn andere calculaties nodig dan voor service-opdrachten en is het belangrijk snel te reageren op de aanvragen van opdrachtgevers. Om onze capaciteit daarvoor flexibel te kunnen schalen werken wij regelmatig samen met externe kostencalculatoren. Omdat Ibis Calculeren voor Bouw (de opvolger van IBIS-TRAD) naar mijn ervaring het meest gebruikte calculatieprogramma is, kunnen wij daarmee eenvoudiger samenwerken.”


Solide basis voor verdere groei

“Met Ibis Calculeren voor Bouw hebben wij een solide basis gelegd voor de verdere groei van onze projectenafdeling”, vervolgt Peeters. “Het is namelijk gebruiksvriendelijke software die afhankelijk van de voorkeur op het eigen netwerk of via de cloud te gebruiken is. De interface is net zo intuïtief als Microsoft-software en begrotingen zijn makkelijk uitwisselbaar. Verder zijn prijswijzigingen of projectspecifieke offertes van leveranciers eenvoudig en snel in te lezen, of te updaten. Onze moederbegroting wordt steeds beter en op termijn willen wij ook nog informatie gaan uitwisselen met het ERP-systeem, wat eenvoudig te realiseren is met de begrotingen van Ibis.” 

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!