JdB groep begroot projecten met Ibis calculatiesoftware voor betere financiële sturing

 JdB groep uit Hoofddorp heeft de calculatiesoftware die ze al jarenlang gebruikten onlangs
vervangen door Ibis Calculeren voor Infra. Bedrijfsleider Tim Rosier vertelt hoe hij deze overstap heeft ervaren en deelt de geleerde lessen voor andere civieltechnische aannemers.

Basis voor bouw- en infraprojecten

JdB groep is in ruim 75 jaar gegroeid van een bedrijf dat suikerbieten vervoerde naar een allround partner voor grond-, weg- en waterbouwprojecten van gemeenten, waterschappen, projectontwikkelaars en andere aannemers. “Wij zijn een familiebedrijf, met al de derde generatie directie, dat met grond letterlijk de basis legt voor veel bouw- en infraprojecten”, zegt Rosier. De hoofdactiviteiten zijn: Ontwerp & Advies, Logistiek & Productie, Grond, Dijken, Natuur & Recreatie en Wonen. Met zo’n 180 medewerkers realiseert JdB groep een jaaromzet van circa 60 miljoen euro. Enkele grote actuele werken zijn Westend Roelofarendsveen, Kreekrijk Assendelft en het grondwerk van de ontsluitingsweg Edam - Volendam.
 

Nieuwe bedrijfs- en calculatiesoftware

DJI_0010-aangepast nieuw logo Low resOmdat wij de laatste jaren aan complexere en grotere projecten werken kregen wij behoefte aan een betere financiële sturing”, vertelt Rosier. “Na een verkenning en vergelijking van het beschikbare aanbod daarvoor hebben wij vorig jaar voor de 4PS-software gekozen en het daarop aansluitende Ibis Calculeren voor Infra. Twee belangrijke redenen daarvoor zijn dat deze programma’s de gewenste functionaliteit bevatten en wij tijdens de uitvoering eenvoudig informatie uit onze begrotingen kunnen benutten voor de financiële sturing van projecten. Natuurlijk hebben onze calculatoren na de installatie en opleiding even moeten wennen aan de nieuwe software. Na verloop van tijd ontdekten ze echter steeds meer mogelijkheden om efficiënter en nauwkeuriger te begroten.”

 Samen aan tafel 
“Na een tijdje met Ibis Calculeren voor Infra te hebben gewerkt, zijn wij met alle calculatoren en een team van Brink Software aan tafel gaan zitten om onze ervaringen en verbetermogelijkheden te bespreken”, vervolgt Rosier. “Die ochtend op het kantoor van Brink Software in Rotterdam hebben wij als bijzonder waardevol ervaren. “Wij voelden ons daar namelijk erg welkom en konden onze vragen en aanvullende wensen direct met de softwareontwikkelaars bespreken, waaronder het verder vereenvoudigen van de communicatie tussen 4PS en Ibis Calculeren voor Infra. Verder werken wij in vergelijking met andere softwaregebruikers vaker met de UAV en UAV-GC voorwaarden dan met RAW-bestekken.”
 
 Geleerde lessen 
“Als bedrijfsleider heb ik ervaren dat het opleiden en begeleiden van alle medewerkers in het werken met andere software erg belangrijk is”, concludeert Rosier. “Als je na het volgen van de basiscursus een tijdje met nieuwe software hebt gewerkt, adviseer ik andere bedrijven om te investeren in een verdiepingsdag. Dan ben je namelijk zoekende naar hoe kan het nog beter? Door te sparren met de leverancier leer je zowel andere en nieuwe mogelijkheden te benutten, als de vertrouwde eigen werkwijze te optimaliseren. Kijkend naar de snelheid waarmee software tegenwoordig verandert, is een opfriscursus of begeleidingsdag om de twee jaar naar mijn idee een verstandige kennisinvestering.”
 

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!

 

avatar--josefine
Voor vragen en storingen

Vraag het de helpdesk