Nieuwe functionaliteit Ibis Besteksadministratie voor Infra

Efficiënt en transparant digitaal samenwerken

Ibis Besteksadministratie voor Infra helpt opdrachtgevers en aannemers in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) om op een efficiënte en transparante wijze de projectvoortgang te administreren en te controleren. Onafhankelijk van de locatie en tijd, via een webbrowser of een handige app op de smartphone of een tablet. Deze blog belicht de nieuwe en verbeterde functionaliteit die recent aan het programma is toegevoegd.

RAW-2021 ondersteuning 

Sinds 2021 brengt het CROW voortaan een jaarlijkse update van de RAW-systematiek uit, voor het maken van bestekken en contracten. Met als doel sneller de marktveranderingen te kunnen volgen. Brink speelt daar natuurlijk op in door alle wijzigingen direct te verwerken en aan onze klanten ter beschikking te stellen. Dat kunnen wij eenvoudig realiseren omdat Ibis Besteksadministratie voor Infra webgebaseerde software is. Sinds september 2021 kun je dus al met de RAW 2021-09 versie werken.
 

Eenvoudig afwijkingen verwerken 

Verder is aan Ibis Besteksadministratie voor Infra de mogelijkheid toegevoegd om zogenaamde Afwijkingen in te dienen. Zodra je als aannemer op het werk iets ziet dat niet onder het contract valt, kun je voortaan eenvoudig een afwijking indienen en met afbeeldingen en/of documenten verduidelijken. Deze krijgt de opdrachtgever daarna automatisch ter beoordeling voorgelegd. Na goedkeuring is de afwijking dan aan het project toe te voegen (bijvoorbeeld als Extra Declaratie), om het benodigde werk uit te voeren. Deze nieuwe functionaliteit stelt aannemers in staat om sneller en efficiënter afwijkingen te verwerken en te factureren.
 

Rapportpakketten

Met Ibis Besteksadministratie voor Infra kun je als aannemer makkelijk de projectvoortgang rapporteren. De week- en termijnstaten volgens de RAW-systematiek zijn namelijk digitaal in te dienen, te controleren en te accorderen en worden veilig bewaard in een SQL-database. Op verzoek van een aantal klanten hebben wij ook het genereren en downloaden van complete rapportpakketten toegevoegd. Ter afsluiting van een termijn, of een afgerond project. Net zo eenvoudig als het downloaden van je eigen bankafschriften.

andere toevoegingen

Om het documenteren van projecten te vereenvoudigen, is elke bestekspost uitgebreid met de mogelijkheid om afbeeldingen en documenten toe te voegen. Bij de weekstaten en in de mobiele app is ook een nieuwe functie beschikbaar om die afbeeldingen en documenten te bekijken. Tenslotte wordt bij het aanmaken van een nieuw project door het importeren van een RSX-bestand de volledige bestektekst mee ingelezen. Deze bestekteksten zijn ook in de mobiele app beschikbaar, waardoor de uitvoerder op de bouwplaats van alle benodigde informatie wordt voorzien.


 Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!

 

avatar--josefine
Voor vragen en storingen

Vraag het de helpdesk