Update Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek - versie 2.0

Update Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek - versie 2.0

We zijn op dit moment  hard aan het werk om versie 2.0 van Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek af te ronden en uit te gaan leveren. In deze versie van de programmatuur worden een aantal grote veranderingen en nieuwe functionaliteiten doorgevoerd die we graag nu al met jullie willen delen. 

.NET 6

De applicatie is straks een .NET 6 applicatie. Dit houdt in dat .NET 6 ook op de PC geïnstalleerd moet zijn. Bij het opstarten van Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek wordt gecontroleerd of .NET 6 aanwezig is en kunt u het direct downloaden en installeren, mocht dat nodig zijn.
 

64-bits 

De nieuwe versie zal alleen beschikbaar komen als een 64-bits applicatie. Dit houdt in dat op uw PC een        64-bits versie van het Windows besturingssysteem aanwezig moet zijn.
 

Installatie 

Door de bovenstaande aanpassingen zal er een volledig nieuwe installatie van de programmatuur worden uitgevoerd. 
 

applicatiebeheerder

In het online klantenportal mijn.ibis.nl is het nu mogelijk om bij gebruikers die de applicatie toebedeeld krijgen, de rol ’Applicatiebeheerder’ aan te vinken. In de software zijn vervolgens bepaalde functionaliteiten enkel beschikbaar voor gebruikers die deze rol hebben. En bij de gebruikers die de rol ‘Applicatiebeheerder’ hebben, kunnen instellingen in de applicatie centraal worden opgeslagen, zodat andere gebruikers binnen het bedrijf ook met deze instellingen kunnen werken in de software.
 

HELP-CONTENT EN INSTALLATIEHANDLEIDING

De Help-content in de applicatie is vanaf deze versie in de vorm van een webpagina beschikbaar. De installatiehandleiding is niet meer als apart document beschikbaar, maar zal integraal deel uitmaken van de Help-content.
 

INTEGRATIE MET WORD

Het is nu mogelijk om Word-documenten in een begroting op te nemen. Deze Word-documenten kunnen worden voorzien van data uit de begroting. In deze blog kunt u meer over deze integratie  lezen.
 

onedrive/sharepoint

Er is nu een betere ondersteuning om begrotingen op de bestanden opslaglocatie OneDrive/sharepoint op te slaan.