Van Aarle Vastgoedonderhoud: “Ibis Calculeren voor Bouw is voor ons de beste calculatiesoftware in de cloud”

Van Aarle Vastgoedonderhoud: “Ibis Calculeren voor Bouw is voor ons de beste calculatiesoftware in de cloud”

Van Aarle Vastgoedonderhoud is een strategische onderhoud- en verduurzamingspartner van woningcorporaties, onderwijs- en zorginstellingen, die met onderhoud de verhuurbaarheid en het gebruik van hun gebouwen waarborgt. Om alle projecten nog professioneler en efficiënter te kunnen calculeren zijn ze onlangs met Ibis Calculeren voor Bouw in de cloud gaan werken. Hier vertelt Plan Ontwerper Bart van Aken zijn ervaringen.

Resultaatgericht vastgoedonderhoud

Ibis 2

Van Aarle Vastgoedonderhoud in Tilburg is in 33 jaar tijd gegroeid van een traditioneel schildersbedrijf naar een vastgoedonderhoudsbedrijf, met zo’n 70 medewerkers. “Wij zijn voor onze opdrachtgevers een meedenkende partner voor strategische onderhoudsplannen, waarin de laatste jaren meer aandacht wordt besteed aan de energetische aspecten van een gebouw. Mede daarom zijn wij volgens de Leidraad Resultaatgericht Samenwerken voor Investeren en Onderhoud gaan werken (RGS). Vanwege de steeds complexer wordende scope van onze meerjarencontracten en samenwerkingen op het gebied van verduurzaming en renovatie, hebben wij de overstap gemaakt naar Ibis Calculeren voor Bouw. Voorheen gebruikten wij calculatiesoftware specifiek voor schilderwerk, maar nu hebben wij bewust gekozen voor een programma dat zowel schilderwerk als bouwkundige werkzaamheden kan integreren."

 

gebruiksgemak in de cloud

Bij Van Aarle Vastgoedonderhoud hebben ze in de loop der jaren al met verschillende calculatieprogramma’s gewerkt, waaronder dus ook specifiek voor schilderwerkzaamheden. Omdat ze nu zoveel mogelijk in de cloud werken was dat een belangrijk selectiecriterium. In hun markt wordt volgens van Aken ook nog veel in Excel gecalculeerd. “Wij hebben met name gekozen voor Ibis Calculeren voor Bouw vanwege het gebruiksgemak. De calculatiesoftware van Brink werkt net zo intuïtief als Excel en biedt veel functionaliteit om alle werkzaamheden tot in de kleinste details te begroten. Ook kun je er makkelijk hoeveelheden mee inmeten uit PDF’s, een eigen prijzenboek in aanmaken en eerder gemaakte begrotingen hergebruiken.”

“Wij hebben met name gekozen voor Ibis Calculeren voor Bouw vanwege het gebruiksgemak.”

 

voorbereid op de toekomst

“Andere voordelen van Ibis Calculeren voor Bouw zijn de flexibele schaalbaarheid van de cloud voor onze toekomstige bedrijfsgroei en de aanwezige integratie met 4PS”, vervolgt van Aken. “In het begin heeft een collega de Ibis-software volledig naar onze behoeften ingericht, waardoor wij nu op een professionele wijze efficiënter en sneller nieuwe projecten kunnen calculeren. Vooruitkijkend, willen wij de integratie met 4PS gaan benutten en waarschijnlijk ook de Ibis Artikelen Service met leveranciersinformatie, door te upgraden naar de professional versie. De komende jaren wordt de kwaliteit van data belangrijker, waarin wij zelf ook kansen zien als beheerder van onderhoudsdata voor opdrachtgevers.”

“Andere voordelen van Ibis Calculeren voor Bouw zijn de flexibele schaalbaarheid van de cloud voor onze toekomstige bedrijfsgroei en de aanwezige integratie met 4PS.”

 

ONTDEK ONZE OPLOSSING