Van Wijk Bouw kiest voor Ibis Calculeren voor Bouw vanwege gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit

Van Wijk Bouw kiest voor Ibis Calculeren voor Bouw vanwege gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit

Van Wijk Bouw is overgestapt van volledig geïntegreerde ERP- en calculatiesoftware naar de combinatie van Exact voor Bouw en Ibis Calculeren voor Bouw Pro. Directeur en eigenaar Koos van Wijk vertelt hier zijn praktijkervaringen.

One stop shop

Van Wijk Bouw in Asperen is gespecialiseerd in woningbouw, van enkele woningen tot wijken die op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden aangenomen. “Wij zijn voor opdrachtgevers een ‘one stop shop’, omdat wij hen door het aanbieden van advies en een totaalconcept veel werk en zorgen uit handen nemen”, vertelt van Wijk. “De laatste jaren richten wij ons steeds meer op het bouwen van luxe woningen. Bij de start van dit bedrijf in 2012 heb ik vanuit dezelfde ‘one stop shop’ gedachte gekozen voor geïntegreerde ERP- en calculatiesoftware, omdat je met automatisering zowel tijd kunt besparen als fouten voorkomt. Vorig jaar zijn wij op echter zoek gegaan naar andere software, omdat onze geïntegreerde oplossing onvoldoende werd doorontwikkeld.”
 

Gebruiksvriendelijke software 

20220509_Sparta2_view 02_V2Na een verkenning en vergelijking van alle beschikbare alternatieven, hebben wij gekozen voor de combinatie van Exact voor Bouw en Ibis Calculeren voor Bouw Pro”, vervolgt van Wijk. “Zelf voer ik alle acquisitiegesprekken met opdrachtgevers en maak ik ook de kostprijscalculaties. Hoewel ik niet eerder met Ibis Calculeren voor Bouw heb gewerkt, ben ik die software al wel vaak tegengekomen in de markt. Zelf ervaar ik het als bijzonder gebruiksvriendelijke software waarmee wij nu altijd en overal onze calculaties kunnen bekijken. Een ander voordeel van Ibis Calculeren voor Bouw is de flexibiliteit waarmee je het programma naar eigen behoefte kunt inrichten, zoals voor de staartkosten. Zonder een opleiding te volgen heb ik er onze eigen lay-out en basisbegroting in opgezet.”

 Elementenmethode, hoeveelheden meten en kostendatadie 
“Wij begroten volgens de elementenmethode, wat super werkt in Ibis Calculeren voor Bouw”, zegt van Wijk. “Ook het meten in 2D-tekeningen in PDF-formaat en bij steeds meer projecten in een 3D BIM, bespaart veel tijd en helpt kostbare fouten al in de werkvoorbereidingsfase te voorkomen. De functies voor het meten van alle hoeveelheden in 2D en 3D bieden ons een duidelijke visuele controle van de kostencalculatie. Andere waardevolle functionaliteit is het Brink Kostenbestand met actuele prijzen. Natuurlijk checken wij de meeste prijzen nog zelf per project, zeker nu deze zo snel veranderen, maar het is een handig referentiekader en middel voor de onderbouwing. Tenslotte kunnen wij begrotingen in Ibis Calculeren voor Bouw makkelijk importeren in Exact voor Bouw, voor de projectbewaking en nacalculatie.”

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!