Bouw software integreren met calculatie software

In de bouwsector draait alles om efficiëntie en nauwkeurigheid. Het hebben van de juiste bouw software is daarbij erg belangrijk. Maar wat als die software niet alle benodigde functies omvat? Voor veel bedrijven in de bouw is dit een herkenbare uitdaging. Veel bouwsoftware biedt oplossingen voor diverse aspecten van projectmanagement, zoals planning en financiële administratie, maar mist vaak een essentieel onderdeel: calculatie.

Ibis is de absolute marktleider op het gebied van calculatiesoftware in Nederland en biedt een gespecialiseerd calculatie programma voor bouw die naadloos integreert met bestaande bouw software, waardoor bouwbedrijven een complete oplossing krijgen om hun projecten efficiënter te beheren en te voltooien.

Benieuwd hoe de calculatie software van Ibis jouw bouwprojecten efficiënter kan maken? Vraag vandaag nog een vrijblijvende demo aan en ontdek zelf de voordelen!

bouw software

Wat is bouw software?

Bouw software is een geïntegreerd systeem dat verschillende aspecten van bouwprojecten omvat, van calculatie en projectbewaking tot financiële administratie en CRM. Het fungeert als een overkoepelend platform dat alle relevante informatie en processen binnen een bouwbedrijf samenbrengt, waardoor een naadloze workflow ontstaat. Een bouw software is een ERP-software, maar dan volledig gefocust op de bouw.

 

Efficiënter en nauwkeuriger

Door het gebruik van bouw software kunnen bouwbedrijven efficiënter werken, doordat alle belangrijke gegevens en tools binnen handbereik zijn. Het stelt gebruikers in staat om snel en nauwkeurig kostenramingen te maken, projecten te plannen en te bewaken, en communicatie met klanten en leveranciers te stroomlijnen.

Wel of geen calculatie programma?

Het is echter belangrijk om op te merken dat niet elke bouw software een geïntegreerde calculatie software heeft. Dit betekent dat sommige ERP-systemen in de bouwsector mogelijk niet standaard voorzien zijn van een calculatiemodule. Dit kan leiden tot inefficiëntie en vertraging in het calculatieproces, wat uiteindelijk de concurrentiepositie en winstgevendheid van een bouwbedrijf kan beïnvloeden. 

Een greep uit onze klanten

vlaanderen
logo Ludec
dinther
nbu
vlaanderen groep
bik
HEIJMANS
BAM-logo
interplan
heembouw
Logo_KBSBTS
kbk

Voorbeelden van populaire bouw software

AFAS, Exact en 4PS zijn vooraanstaande aanbieders van bouwsoftware, ook wel bekend als ERP-systemen, die specifiek zijn ontworpen om te voldoen aan de complexe behoeften van de bouwsector. Deze software wordt al door tal van bouwbedrijven gebruikt en dat is geen toeval. 

Hoewel bouw software zoals AFAS, Exact en 4PS allemaal geïntegreerde functionaliteit bieden voor verschillende aspecten van bouwprojecten, hebben ze één ding gemeen: geen van deze systemen heeft standaard een geïntegreerd calculatie programma.

Dit betekent dat bedrijven die deze software gebruiken mogelijk een aparte calculatietool of een adviesbureau moeten zoeken om hun behoeften op dat gebied aan te pakken. 

De calculatie software van Ibis kan naadloos worden geïntegreerd met bovenstaande populaire bouw software.

Stel je voor hoe handig het zou zijn als je je vertrouwde bouw software kunt blijven gebruiken, en eenvoudig een calculatiesoftware kunt integreren. Dit was precies de gedachte van Ibis.

De voordelen van het koppelen van bouw software met de calculatie software van Ibis

Het koppelen van Ibis calculatie software aan bestaande bouw software biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven in de bouwsector. Door calculatie software te integreren in hun bestaande systemen, profiteren bedrijven van een naadloze workflow en een geïntegreerde benadering van projectmanagement. Enkele belangrijke voordelen zijn:

Efficiëntie

Door de calculatie software van Ibis te koppelen aan bestaande bouw software kunnen bedrijven hun calculatieproces stroomlijnen en automatiseren. Dit vermindert handmatige invoer en vereenvoudigt complexe berekeningen, waardoor tijd en moeite worden bespaard.

Nauwkeurigheid

Integratie met het calculatie programma van Ibis zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid in kostenramingen en begrotingen. Door gebruik te maken van dezelfde gegevensbronnen en rekenmethoden worden fouten en verschillen geminimaliseerd, wat resulteert in betrouwbaardere projectkosten.

Kostenbesparing

Door de calculatie software van Ibis te integreren in bestaande systemen kunnen bouw bedrijven kosten besparen. Bovendien kan een efficiënter calculatieproces leiden tot snellere besluitvorming en een betere kostenbeheersing gedurende het hele project.

Meer informatie

Benieuwd hoe het Ibis calculatie programma voor bouw jou verder kan helpen? Vraag dan direct productblad aan.

Wat is calculatie software en hoe werkt dit?

De calculatie software van Ibis is een speciaal ontwikkeld programma dat bouwprofessionals helpt bij het maken van kostenramingen en -begrotingen voor projecten. Het is van groot belang voor bedrijven in de bouw, omdat het hen in staat stelt om nauwkeurige schattingen te maken. Inschattingen van onder andere: de benodigde materialen, arbeidsuren en andere kosten die komen kijken bij een bouwproject.

Bovendien helpt calculatiesoftware bij het identificeren van potentiële risico's en het beheren van financiële aspecten gedurende het hele project. Dit zorgt voor transparantie en vertrouwen tussen alle betrokken partijen, inclusief opdrachtgevers, aannemers en leveranciers.

 

KLANTVERHALEN

Onze klanten over het calculatie programma voor bouw software

"De combinatie van Ibis Calculeren voor Bouw Pro en Exact Online Bouw helpt bij onze ambitie om dit jaar te groeien met 300% ten opzichte van 2022."

''Met Ibis Calculeren voor Bouw kunnen wij nu sneller en nauwkeuriger calculeren, maar ook eenvoudiger begrotingen inlezen in Afas, voor onze projectbewaking en nacalculatie.''

''Gebruiksvriendelijke software die continu wordt uitgebreid.''

"“Als je hier niet mee werkt, dan mis je echt een stuk snelheid en accuraatheid.”

Vraag een vrijblijvende demo aan

Wil je zelf ervaren hoe de koppeling van Ibis calculatie software met jouw bestaande bouw software jouw bedrijf kan helpen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende demo aan of neem contact op voor meer informatie. Ontdek hoe onze oplossingen jou kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van jouw bouwprojecten.

IBIS-RGB (2)

Over Ibis

Ibis software wordt door veel aannemers in de bouw en infra, adviseurs, installateurs, leveranciers, opdrachtgevers en vastgoedbeheerders gebruikt voor het specificeren, calculeren, organiseren en samenwerken in projecten. Als je onze klanten vraagt waarom ze met onze software werken zijn twee belangrijke redenen de eenvoudig te gebruiken en complete functionaliteit voor het automatiseren en digitaliseren van dagelijkse werkzaamheden. Maar ook het feit dat ze veel bedrijven tegenkomen die al met onze software werken, omdat Brink in 50 jaar de marktleidende leverancier is geworden.

Veelgestelde vragen over bouw software en bouw calculatie software

Is jullie software een ERP systeem?

Nee, onze software is geen ERP-systeem. We bieden gespecialiseerde calculatie software die kan worden geïntegreerd met verschillende ERP-systemen die in de bouwsector worden gebruikt.

Met welke ERP-systemen kan de calculatiesoftware worden gekoppeld?

Onze calculatiesoftware kan worden gekoppeld aan populaire ERP-systemen zoals AFAS, Exact en 4PS, waardoor bouwbedrijven kunnen profiteren van gespecialiseerde calculatiefuncties binnen hun bestaande softwareomgeving.

Welke bouwsoftware past bij mijn bedrijf?

Het kiezen van de juiste bouwsoftware hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van je bedrijf, de specifieke behoeften van je projecten en je budget. Populaire opties zijn AFAS, Exact en 4PS, maar het is belangrijk om te kijken welke het beste aansluit bij jouw bedrijfsbehoeften.

Waarom zou mijn bedrijf een calculatie programma nodig hebben?

Een calculatieprogramma is essentieel voor het maken van nauwkeurige kostenramingen en begrotingen voor bouwprojecten. Het helpt bij het opstellen van realistische offertes, het beheren van budgetten en het minimaliseren van financiële risico's gedurende het hele project.

Welke bedrijven gebruiken een calculatie programma?

Bouwbedrijven van alle groottes en specialiteiten maken gebruik van calculatie programma's. Dit omvat aannemers, architectenbureaus, projectontwikkelaars en meer.

Waarom zou mijn bedrijf een bouw software nodig hebben?

Bouwsoftware biedt een geïntegreerde aanpak voor projectmanagement, planning, financiële administratie en meer. Het helpt bij het stroomlijnen van processen, het verbeteren van de efficiëntie en het minimaliseren van fouten, waardoor bedrijven competitiever worden in de markt.

Wat zijn de gevolgen als mijn bouwsoftware geen calculatieprogramma heeft?

Zonder een geïntegreerd calculatieprogramma kunnen bedrijven worden geconfronteerd met inefficiëntie, vertragingen en fouten in het calculatieproces, wat uiteindelijk de concurrentiepositie en winstgevendheid kan beïnvloeden.

Kan ik vrijblijvend kennismaken met de integratie van jullie calculatie software met bouw software?

Ja, je kunt vrijblijvend HIER een demo aanvragen om meer te weten te komen over onze calculatie software en hoe het kan worden geïntegreerd met jouw bestaande softwareomgeving.

Kan mijn team getraind worden in de software?

Wij bieden uitgebreide training en implementatie-ondersteuning om ervoor te zorgen dat je snel vertrouwd raakt met de software. Onze deskundige consultants staan klaar om je stap voor stap te begeleiden bij het opzetten en gebruiken van het programma.

Is de software van Ibis veilig?

Ja, we hechten veel waarde aan de veiligheid van onze software en nemen uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig en beschermd zijn. We voldoen aan alle relevante privacy- en beveiligingsnormen.