Calculatie programma voor bouw

Het opzetten van nauwkeurige begrotingen in de bouwsector kan een uitdaging zijn. Als bouwprofessional zoek je een effectieve oplossing om jouw projecten efficiënter te calculeren. Daarom heeft Ibis een krachtig calculatie programma voor de bouw ontwikkeld, dat speciaal is ontwikkeld om jouw werk te vereenvoudigen.

Ibis is de absolute marktleider op het gebied van calculatiesoftware in Nederland. Of het nu gaat om grote bouwbedrijven of zelfstandigen aan de straathoek, Ibis blijft al méér dan 30 jaar de eerste keuze voor nauwkeurige berekeningen.

Benieuwd naar de voordelen die onze calculatie software kan bieden voor jouw bouwprojecten? Vraag vandaag nog een vrijblijvende demo aan en ontdek het zelf!

Bouwlaptop 4000 pixels
Krachtige functionaliteiten

Ontdek de voordelen van het calculatie programma voor bouw 

ICON_fouten_voorkomen_zwart

Fouten voorkomen

Gebruik logboeken, referentiebegrotingen en prijzenboeken om je calculatieproces te standaardiseren om zo fouten te voorkomen.

ICON_integratie_disciplines_zwart

Intuïtief

De gebruikersinterface van het calculatie programma voor bouw zorgt voor een steile leercurve en een korte implementatietijd.

ICON_implementeren_beheren_zwart

Snel hoeveelheden bepalen

Bepaal efficiënt 2D en 3D hoeveelheden vanuit een PDF of BIM met behulp van de digitale meettools van Ibis en koppel deze direct aan een begrotingsregel.

ICON_calculatietijd_besparen_zwart

Calculatietijd besparen

Boost je productiviteit door simpelweg calculatieonderdelen te knippen en te plakken in een projectbegroting.

ICON_implementeren_beheren_zwart

Informatie uitwisselen met ERP

Wissel gemakkelijk informatie uit met veelgebruikte ERP-software zoals Exact, Afas en 4PS dankzij de CUF-bestanden en de ERP-integratie.

ICON_calculatietijd_besparen_zwart

Toegangelijk voor iedereen

De software biedt verschillende niveaus van complexiteit, van basis tot expert, maar het blijft eenvoudig om mee te werken.

ICON_informatie_hergebruiken_zwart

100% transparantie naar opdrachtgevers

Met de calculatie software voor bouw kunnen projecten volledig transparant worden begroot en geadministreerd, wat opdrachtgevers een helder inzicht biedt in de kosten.

ICON_uniform_professioneel_calculeren_zwart

Training en installatie-ondersteuning

Ontvang deskundige training en installatie-ondersteuning voor een succesvolle software-implementatie. Onze experts begeleiden je stap voor stap naar optimaal resultaat.

Een greep uit onze klanten

BAM-logo
vlaanderen groep
logo Ludec-1
nbu
HEIJMANS
logo-van-dinther-bouwbedrijf-lr-600x118
heembouw
bik
Jansen Huybregts
logo-interplan
kbk
Logo_KBSBTS
elk

De alles-in-één oplossing: Ibis Bouw Calculatie Software voor elke bouwprofessional

De calculatie software voor bouw van Ibis is ontwikkeld om diverse professionals in de bouwsector te ondersteunen, waaronder: aannemers, bouwadviseurs, installateurs en opdrachtgevers. 

Efficiënte kostenramingen voor projecten: aannemers die snel en nauwkeurig kostenramingen moeten maken voor diverse bouwprojecten en woningbouw.

Gedetailleerde calculaties voor renovaties en verbouwingen: bouwadviseurs die gedetailleerde calculaties moeten opstellen voor renovatie- en verbouwingsprojecten, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende materialen, arbeidskosten en tijdslijnen.

Planning en budgettering van installatieprojecten: installateurs die behoefte hebben aan een tool om installatieprojecten efficiënt te plannen en budgetten op te stellen, inclusief materiaalkosten, arbeidsuren en projectmanagementkosten.

Transparante begrotingen voor opdrachtgevers: opdrachtgevers die heldere en transparante begrotingen nodig hebben om de kosten van bouwprojecten te begrijpen en te beheren, inclusief investeringsanalyse en financiële planning.

Meer informatie

Benieuwd hoe het Ibis calculatie programma voor bouw jou verder kan helpen? Vraag dan direct productblad aan.

Hoe werkt de calculatie software voor bouw?

Het calculatie programma bouw van Ibis is ontwikkeld om het proces van kostenramingen, -calculaties en -begrotingen in de bouwsector te vereenvoudigen. Met behulp van geavanceerde technologieën en intuïtieve interfaces stelt de software de bouwprofessionals in staat om nauwkeurige en gedetailleerde berekeningen te maken voor elk type bouwproject.

Door middel van een gebruiksvriendelijke interface kunnen de bouwprofessionals eenvoudig hoeveelheden invoeren en prijzen toewijzen aan verschillende materialen, arbeid en andere kostenposten. De software biedt ook de mogelijkheid om informatie te importeren uit verschillende bronnen, zoals PDF-tekeningen, BIM-modellen en externe databases, waardoor bouwprofessionals snel en efficiënt kunnen werken. 

Meer weten? Bekijk onze video of vraag een vrijblijvende demo aan.

KLANTVERHALEN

Onze klanten over het calculatie programma voor bouw van Ibis

"De combinatie van Ibis Calculeren voor Bouw Pro en Exact Online Bouw helpt bij onze ambitie om dit jaar te groeien met 300% ten opzichte van 2022."

''Met Ibis Calculeren voor Bouw kunnen wij nu sneller en nauwkeuriger calculeren, maar ook eenvoudiger begrotingen inlezen in Afas, voor onze projectbewaking en nacalculatie.''

''Gebruiksvriendelijke software die continu wordt uitgebreid.''

''Als je hier niet mee werkt, dan mis je echt een stuk snelheid en accuraatheid.''

IBIS-RGB (2)

Over Ibis

Ibis software wordt door veel aannemers in de bouw en infra, adviseurs, installateurs, leveranciers, opdrachtgevers en vastgoedbeheerders gebruikt voor het specificeren, calculeren, organiseren en samenwerken in projecten. Als je onze klanten vraagt waarom ze met onze software werken, zijn twee belangrijke redenen de eenvoudig te gebruiken en complete functionaliteit voor het automatiseren en digitaliseren van dagelijkse werkzaamheden. Maar ook het feit dat ze veel bedrijven tegenkomen die al met onze software werken, omdat Brink in 50 jaar de marktleidende leverancier is geworden.

Veelgestelde vragen

Wat is een calculatie programma?

Een calculatieprogramma voor de bouw is software waarmee je inkoop- en verkoopkosten en diverse projectposten invoert om berekeningen te maken. Het gebruikt meestal hoeveelheden, inkoopprijzen en prijsopslag voor de calculatie.

Werkt Ibis Calculeren voor Bouw ook voor mijn calculatieproces?

Zeker, het is mogelijk om elk calculatieproces in de bouwsector na te bouwen. Dit kan door door de unieke wijze waarop schermweergaves kunnen worden aangepast in combinatie met de juiste hoeveelheden en prijzenboeken. 

Tijdens een demo afspraak kijkt een adviseur mee met jouw proces. Vraag HIER een gratis demo afspraak aan om jouw vragen te stellen.  

Wat zijn de kosten?

Er zijn drie pakketten mogelijk, afhankelijk van welk pakket het best bij je aansluit. Meer informatie over de mogelijkheden en prijzen van Ibis Calculeren voor Bouw vind je in het productblad. Vraag het productblad HIER aan. 

Kan ik het eerst gratis uitproberen?

Het is zeker mogelijk om Ibis Calculeren voor Bouw even uit te proberen. Het is wel aan te raden om met één van onze adviseurs door het pakket heen geleid te worden. Vraag HIER jouw demolicentie aan. 

Met welke software kan ik informatie uitwisselen?

Met 4PS en Exact bestaat inmiddels een integratie mogelijkheid. Met behulp van de CUF-bestanden maakt Ibis Calculeren voor Bouw het mogelijk om eenvoudig informatie uit te wisselen met andere veelgebruikte ERP software.

Is het ingewikkeld om met de software te werken?

Starten met Ibis Calculeren voor Bouw is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Wil je het maximale uit onze software halen? Leer zelfstandig via het Ibis kennisplatform, volg een cursus in groepsverband of betrek een consultant voor maatwerk. 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn team snel en effectief getraind wordt in het gebruik van de software?

Wij bieden uitgebreide training en implementatie-ondersteuning om ervoor te zorgen dat je snel vertrouwd raakt met de software. Onze deskundige consultants staan klaar om je stap voor stap te begeleiden bij het opzetten en gebruiken van het programma.

Hoe zit het met de beveiliging van mijn gegevens en de privacy van mijn klantinformatie?

Wij hechten veel waarde aan de beveiliging en privacy van jouw gegevens en die van je klanten. Onze software maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn en voldoen aan alle relevante privacywetgeving.