Integraal samenwerken in de bouw, infra en installatietechniek.

De afgelopen jaren hebben Installaties een steeds belangrijkere rol in bouwkundige en civieltechnische projecten. Omdat ze technisch gezien steeds complexer worden en een grotere invloed krijgen op de duurzaamheid en het gebruikscomfort van gebouwen, constructies en infrastructuur tracés. Voor Brink redenen om de ondersteuning ervan in een aantal applicaties uit te breiden.

Scroll

Wat kan je ermee?

Dankzij vergevorderde technieken kunnen de hoeveelheden ook door middel van 2D en 3D modellen worden uitgetrokken en gekoppeld worden aan een calculatie. Als basis voor de begroting biedt Ibis Calculeren de mogelijkheid om zowel gebruik te maken van het Brink Kostenbestand als externe kostenbestanden zoals 2BA, de standaard in de installatiebranche. Daarnaast is het ook mogelijk om referentiebegrotingen zoals Archidat bestanden in te lezen. Eenvoudige koppelingen met Microsoft Excel en Word maken het voor de gebruiker gemakkelijk om snel hoeveelheden uit te trekken, bijlage toe te voegen en voorbladen op te maken. Om zo integraal mogelijk aan de slag te gaan, kunnen offertes van verschillende partijen gemakkelijk worden vergeleken en is het mogelijk om verschillende disciplines samen te brengen in één begroting. Uiteraard met ondersteuning van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM).

Tevens is het nu mogelijk om al tijdens de ontwerpfase van een project inzicht te krijgen in de onderhoudskosten van installaties, om kostenbewuste keuzes te maken. Oftewel bij de vormgeving, materialenselectie en technische oplossingen Life Cycle Costing mee te nemen.

Aan de slag

 • Traditionele meetstaten

  Meer info
 • Ibis Meten in 2D

  Meer info
 • Calculatie Uitwisselingsformaat (CUF)

  Meer info
 • Ibis Meten in BIM

  Meer info
 • Brink Kostenbestand

  Meer info
 • Projectcalculatie en Offertespiegel

  Meer info
 • SQL

  Meer info
 • MJOP/ MJOB

  Meer info

Voordat je er mee aan de slag gaat

Het invoeren van nieuwe software is voor de meeste organisaties geen alledaagse taak, daarom zorgen wij voor een goede begeleiding. De medewerkers van Brink staan klaar om je organisatie via een gedegen opleidingsplan vertrouwd te maken met onze Ibis producten. Wij installeren en implementeren de software op verzoek ook op locatie. Eén van onze consultants assisteert je hier graag bij. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je gedurende het gebruik van de software up-to-date blijft met nieuwe functionaliteiten die wij gedurende het jaar toevoegen aan de software om de beste in de markt te blijven.

"Ibis voor Calculeren in de cloud stelt ons bedrijf in staat om veilig te werken zowel op kantoor als thuis"

Danielle van Rhenen · Bouwbedrijf C.C. van Rhenen