Ibis software voor Kostenraming of calculatie

Calculatie of kostenraming, bepaal de bouwkosten. Met BIM en Life Cycle Cost scenario's

Bij ramen is het belangrijk om al in het begin van een bouwproject zo realistisch mogelijk de kosten en waarde van een gebouw te schatten. Hoewel minder nauwkeurig dan begrotingen, creëren ramingen wel degelijk verwachtingen over de exploitatiemogelijkheden, die je later zo goed mogelijk moet invullen. Tegelijkertijd willen opdrachtgevers meer transparantie.

Door gebruik te maken van een praktijk gebaseerde elementenstructuur en basisrecepten is het maken van kostenramingen in de bouw in vergaande mate te automatiseren. Daarmee bespaar je tijd en voorkom je kostbare fouten. Verder kun je dan ook meteen de financiële gevolgen doorrekenen van elke wijziging in projectuitgangspunten of -onderdelen.

Meer informatie

EFFICIËNTER EN NAUWKEURIGER CALCULEREN

Bij calculeren en begroten in de bouw- en infrasector kunnen de gegevenskwaliteit en -consistentie het verschil uitmaken tussen budgetverschillen en winst of verlies. Daarom is het belangrijk om alle gebouwonderdelen, te gebruiken materialen en uit te voeren werkzaamheden consistenter en gedetailleerder dan ooit tevoren in je berekeningen mee te nemen.

Het toenemend gebruik van een Bouw Informatie Model (BIM) maakt calculeren en begroten in elke branche transparanter. Zowel opdrachtgevers als aannemers krijgen daardoor namelijk beter inzicht in alle hoeveelheden. Met onze Unieke Middelen Codering, zelf te definiëren sjablonen en BIM-integratie, kun je ook veel efficiënter calculeren en begroten. 

Budgettering en beheersing van kosten zijn voor elk bedrijf en project in de bouw en infra belangrijke processen, die het verschil tussen winst en verlies bepalen. Daarom hebben wij op basis van de jarenlange ervaring van Brink met kostenadvisering waardevolle content met bouwkosten ontwikkeld, die via het internet continue up-to-date wordt gehouden. Het grootste voordeel van de onze bouwkosten content (kostenbestanden), is dat er efficiënter en nauwkeuriger mee te calculeren is. Uiteraard volgens de gangbare elementencodering en normen, met de vrijheid om naar eigen inzicht en ervaring af te prijzen. Door gebruik te maken van deze content is er meer tijd om je te concentreren op de bijzonderheden en uitzonderingen in het project.

Bouwkostencontent

Voor het maken van ramingen en/of begrotingen is goed opgebouwde en actuele kostendata nodig. Het maken en onderhouden van deze bestanden kost veel tijd. Vanaf nu doen wij dat voor jou!

Kostenraming

Een goede kostenraming geeft opdrachtgevers veel inzicht in wat er uit een project te halen valt. Door dit proces zo veel mogelijk te automatiseren kun je in een vroeg stadium al een goed beeld krijgen van de kosten en opbrengsten terwijl je tijd bespaart en fouten voorkomt.

PDF (2D) en BIM (3D)

Met Ibis Meten in 2D en BIM bepaal je gemakkelijk hoeveelheden uit 2D-tekeningen in PDF en een 3D BIM. De berekende hoeveelheden worden gekoppeld aan de begrotingsregels waardoor de hoeveelheden altijd herleidbaar zijn. Dit is niet alleen efficiënt maar het voorkomt ook kostbare fouten in de begroting.

Accurate begroting

De berekende hoeveelheden worden door slimme technieken gekoppeld aan de begrotingsregels waardoor de hoeveelheden altijd herleidbaar zijn. Dit is niet alleen efficiënt maar het voorkomt ook kostbare fouten in jouw begroting.

weekrapporten

Ibis Calculeren voor Vastgoed

weekrapporten

Ibis Calculeren voor Infra

weekrapporten

Ibis Calculeren voor Bouw

weekrapporten

Ibis Calculeren voor Installatietechniek

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN VAN IBIS APPLICATIES

Selecteer je branche

Brink

'Het kloppend hart van bouw, infra en vastgoed'

Stap met ons in het middelpunt van bouw, infra en vastgoed! Vanuit het hart van de markt houden wij met onze management- en adviesdiensten, softwareproducten en financiële oplossingen driehonderdzestig graden zicht op alle bewegingen. Samen met u zoeken we letterlijk de randen op van wat mogelijk is.

Daar zijn we mee begonnen in 1972 en sindsdien zijn we zo’n tweehonderdvijftig mannen en vrouwen sterk. Elk met een eigen aanvullend specialisme. Want bij Brink werken we samen. Met de meest uiteenlopende opdrachtgevers en partners. Met bijzonder veel data. Met een berg aan oplossingsgericht vermogen. Voor een diversiteit aan vraagstukken. In het hart komt alles samen. En in het hart staat Brink. Kloppend hart van bouw, infra en vastgoed.

Lees meer over Brink