Kostprijs berekenen of kostenraming, met BIM en LCC scenario's

Met IBIS-TRAD maken de meeste aannemers in bouwend Nederland al meer dan 30 jaar hun aanbestedings begrotingen voor B&U en GWW-projecten. U kunt er traditioneel, volgens de elementenmethode of RAW-systematiek mee calculeren en ook:

  • Automatisch inlezen van referentiebegrotingen, Archidat bestanden, STABU- en RAW-bestekken, of hoeveelheden uit BIM-modellen.
  • Zelf definiëren van alle kostenposten en tot een onbeperkt aantal niveaus indelen.
  • Optioneel werken met Unieke Middelen, gebruik van coderingen is echter niet verplicht.
Vroeger kostte het handmatig uittrekken van alle benodigde hoeveelheden zo’n 70% van de totale calculatietijd, terwijl daarbij makkelijk fouten te maken zijn. Daar lag voor ons bureau de grootste business- en innovatiekans, die wij hebben benut door met IBIS-TRAD vanuit een BIM te calculeren.

Kostprijs berekenen, offertes vergelijken, aanbesteding winnen

IBIS-TRAD biedt u met een onbeperkt aantal elementenniveaus vergaande flexibiliteit om volgens uw eigen methode zo gedetailleerd te calculeren als voor uw projecten nodig is. Met of zonder gebruik van de beschikbare coderingen en Unieke Middelen. Ook de presentatie van uw begroting kunt u volledig naar eigen wens voor uw opdrachtgevers indelen.

Via uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden houdt u altijd goed inzicht in uw begrotingen, terwijl onvolkomenheden automatisch in een logboek worden vastgelegd. Met intelligente meetstaten kunt u de efficiency van hoeveelhedenbepaling verder verhogen. Tenslotte is alle begrotingsinformatie eenvoudig uit te wisselen met andere ibis applicaties.

IBIS-TRAD
v.a.€ 1.590,-
Gratis demo