Software voor GWW

Als je werkzaam bent in de GWW en Infra sector, ken je vast de uitdagingen die gepaard gaan met het opstellen van bestekken, het maken van kostenramingen en het bijhouden van de voortgang van projecten.

Het schrijven van bestekken is vaak een ingewikkelde taak, waarbij het lastig is om dit correct en efficiënt te doen. En kostenramingen maken voelt soms als een gok, met het risico op onverwachte kostenoverschrijdingen. Daarnaast kan de administratie van dag tot dag behoorlijk wat tijd en moeite vergen. Kortom: het overzicht bewaren kan soms lastig zijn.

Wat als er een oplossing bestond die deze uitdagingen aanpakt en jouw werk vergemakkelijkt? Dat is waar Ibis om de hoek komt kijken. Met onze software helpen wij bedrijven in de GWW om hun werk efficiënter te doen en betere resultaten te behalen. Lees meer over onze verschillende producten voor GWW of vraag meteen een gratis demo aan!

3

Processen in GWW

Ontdek hoe Ibis het verschil maakt in infrastructuur projecten met onze diverse software voor GWW. Onze software ondersteunt adviesbureaus, aannemers, gemeenten, overheidsinstanties en ingenieursbureaus in alle projectfasen. Ibis maakt het werk efficiënter voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers door: 

 • het opstellen van gedetailleerde bestekken;
 • het ramen van kosten;
 • het beheren van de voortgang tijdens de uitvoering.

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen? Ontdek meer over onze software oplossingen en hoe ze jouw projecten kunnen verbeteren.

1. Voorbereiding: bestek schrijven 

In deze fase wordt het project vanaf het begin gevormd. Het begint met de opdrachtgever die zijn behoeften en vereisten voor het project definieert. Dit wordt vervolgens vastgelegd in een bestek op basis van de RAW-systematiek, een gedetailleerd document dat alle aspecten van het project beschrijft, inclusief materialen, werkzaamheden, planning en budget. Het bestek wordt geschreven op basis van de RAW-systematiek, wat zorgt voor een gestandaardiseerde en duidelijke omschrijving van alle projectonderdelen.

ONTDEK ONZE OPLOSSING

2. Voorbereiding: calculatie

In deze fase gaan aannemers aan de slag met het bestek om de kosten van het project te ramen en een begroting op te stellen. Ze analyseren het bestek, evalueren de benodigde middelen en schatten de kosten van materialen, arbeid, apparatuur en overheadkosten. Ook opdrachtgevers werken met deze calculatie om bijvoorbeeld begrotingen en financiële plannen te maken, zodat ze een duidelijk beeld hebben van de verwachte uitgaven en financiële haalbaarheid van het project.

ONTDEK ONZE OPLOSSING

3. Uitvoering: besteksadministratie

Dit is de fase waarin het project wordt uitgevoerd volgens de specificaties en planning zoals vastgelegd in het bestek. Het omvat het mobiliseren van personeel, materieel en middelen, het opzetten van de bouwplaats, het uitvoeren van de werkzaamheden en het bewaken van de voortgang en kwaliteit van het werk. Deze fase valt onder besteksadministratie, waarbij nauwgezet wordt bijgehouden dat alles conform de afspraken verloopt. 

ONTDEK ONZE OPLOSSING

test

Een greep uit onze klanten

we calculate
waterschap
Schermafbeelding 2024-04-30 093401
van wijk
Schermafbeelding 2024-04-30 093836
Schermafbeelding 2024-04-30 093637
mso
evs
osb liggend
Schermafbeelding 2024-04-22 211647

1. Software voor bestekschrijven: Ibis Specificeren voor RAW

Maak kennis met Ibis Specificeren voor RAW: dé oplossing voor Infra bedrijven die dagelijks bestekken schrijven en streven naar een efficiënte workflow volgens de CROW-richtlijnen.

 • Efficiënt bestekken opstellen: gemakkelijk, gedetailleerde bestekken volgens RAW-richtlijnen.
 • Gebruiksvriendelijkheid: overnemen van hoofdcodes, aanpassen aan specifieke projecten.
 • Flexibel: hergebruik van bestekposten van andere projecten.
 • Geïntegreerde V&G-module: vereenvoudigd opstellen van V&G Plan.
 • Voor: ingenieursbureaus, adviesbureaus, gemeenten, overheden in de Infra.

2. Software voor calculatie: Ibis Calculeren voor Infra

Ontdek Ibis Calculeren voor Infra: dé oplossing voor Infra bedrijven die nauwkeurige kostenramingen willen maken en streven naar het winnen van aanbestedingen.

 • Efficiënt kostenraming: nauwkeurige calculaties op basis van het bestek.
 • Grondige analyse: bestekken worden zorgvuldig geanalyseerd en middelen geëvalueerd.
 • Gedetailleerde kostenberekening: materialen, arbeid, apparatuur en overheadkosten.
 • Standaardisatie en automatisering: consistente, gedetailleerde calculaties en tijdbesparing.
 • Nauwkeurige ramingen cruciaal voor projectwinst.
 • Integratie met bekende ERP-systemen: zoals Exact, AFAS en 4PS.

3. Software voor administratie: Ibis besteksadministratie voor Infra

Maak kennis met Ibis Besteksadministratie voor Infra: dé oplossing voor GWW bedrijven die grip willen houden op de projectvoortgang en financiën volgens de RAW-systematiek.

 • Efficiënt beheer: bewaking van voortgang en kwaliteit tijdens uitvoering.
 • Samenwerking: opdrachtgevers en opdrachtnemers delen dezelfde software.
 • Voor opdrachtgevers: transparantie en controle over productie en voortgang.
 • Voor opdrachtnemers: vereenvoudigd rapporteren en administreren van werkzaamheden.
 • Webapplicatie: altijd en overal toegankelijk voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.
Krachtige functionaliteiten

Ontdek de voordelen van de software voor GWW van Ibis

ICON_fouten_voorkomen_zwart

Alles onder één dak

Met Ibis heb je alles wat je nodig hebt voor infrastructuur projecten op één plek, vanaf de planning tot de uitvoering.

ICON_integratie_disciplines_zwart

Veiligheid

Ibis waarborgt de veiligheid van gevoelige projectgegevens door middel van geavanceerde beveiligingsprotocollen en biedt opties voor autorisatie en toegangscontrole.

ICON_implementeren_beheren_zwart

Online Klantenportal

Met de online klantenportal van Ibis kunnen klanten gemakkelijk toegang krijgen tot relevante projectinformatie, communiceren met het projectteam en realtime updates volgen.

ICON_calculatietijd_besparen_zwart

Koppelingen met ERP-systemen

Ibis biedt naadloze integratie met populaire ERP-systemen, waardoor gegevensuitwisseling tussen verschillende bedrijfsprocessen eenvoudiger worden.

ICON_implementeren_beheren_zwart

Training en Implementatie

Ibis voorziet in uitgebreide training en ondersteuning voor een soepele implementatie, waardoor gebruikers snel vertrouwd raken met de software.

ICON_calculatietijd_besparen_zwart

Webapplicatie in de Cloud

Als een webapplicatie in de cloud biedt Ibis flexibele toegang vanaf elk apparaat met internetverbinding, waardoor gebruikers altijd en overal productief kunnen blijven.

ICON_informatie_hergebruiken_zwart

Uniek Samenwerken

Ibis faciliteert unieke samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers binnen dezelfde softwareomgeving, waardoor de transparantie wordt vergroot.

ICON_uniform_professioneel_calculeren_zwart

Regelmatige Updates

Regelmatige updates en verbeteringen om te voldoen aan veranderende behoeften en nieuwe technologische ontwikkelingen.

Meer informatie

Ibis Specificeren voor RAW

Benieuwd hoe de software voor bestekschrijven jou verder kan helpen? Vraag dan direct productblad aan.

Meer informatie

Ibis Calculeren voor Infra

Benieuwd hoe de software voor calculeren jou verder kan helpen? Vraag dan direct productblad aan.

Meer informatie

Ibis Besteksadministratie voor Infra

Benieuwd hoe de software voor administratie jou verder kan helpen? Vraag dan direct productblad aan.

Aan de slag

Training en implementatie

Het invoeren van nieuwe software voor GWW is voor de meeste organisaties geen alledaagse taak, daarom zorgen wij voor een goede begeleiding. Wij staan klaar om je organisatie via een gedegen opleidingsplan vertrouwd te maken met onze Ibis producten.

Wij installeren en implementeren de software op verzoek ook op locatie. Eén van onze consultants assisteert je hier graag bij. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je gedurende het gebruik van de software up-to-date blijft met nieuwe functionaliteiten die wij gedurende het jaar toevoegen aan de software om de beste in de markt te blijven.

BRK-Smart-Teams-00009
KLANTVERHALEN

Onze klanten over de software voor GWW

“De Ibis software voor infra voorkomt fouten in de projectadministratie en vergroot onze transparantie richting de opdrachtgevers”.

“De uitgebreide en eenvoudig te gebruiken functionaliteit voor het toezicht houden op de uitvoering van projecten, zijn voor mij de belangrijkste voordelen van Ibis software voor infra.”

“Digitaal goedkeuren maakt de administratieve verwerking voor iedereen sneller en inzichtelijker.”

“Een belangrijk voordeel van de online versie van Ibis Besteksadministratie voor Infra is het feit dat wij nu korter op de bal zitten en transparanter kunnen samenwerken met aannemers”.

IBIS-RGB (2)

Over Ibis

Ibis software wordt door veel aannemers in de bouw en infra, adviseurs, installateurs, leveranciers, opdrachtgevers en vastgoedbeheerders gebruikt voor het specificeren, calculeren, organiseren en samenwerken in projecten. Als je onze klanten vraagt waarom ze met onze software werken, zijn twee belangrijke redenen de eenvoudig te gebruiken en complete functionaliteit voor het automatiseren en digitaliseren van dagelijkse werkzaamheden. Maar ook het feit dat ze veel bedrijven tegenkomen die al met onze software werken, omdat Brink in 50 jaar de marktleidende leverancier is geworden. 

Veelgestelde vragen

Waar kan de software voor GWW voor worden gebruikt?

Onze software ondersteunt diverse fasen van een infra project, waaronder de voorbereiding (bestekschrijven en calculatie) en de uitvoering (besteksadministratie). Dit omvat het volledige proces van het definiëren van projectbehoeften tot de daadwerkelijke uitvoering en bewaking van het werk.

Welke specifieke softwareproducten biedt Ibis aan voor de GWW sector?

Ibis biedt verschillende softwareproducten aan, waaronder:
Ibis Specificeren voor RAW (voor bestekschrijven)
Ibis Calculeren voor Infra (voor kostenramingen)
Ibis Besteksadministratie voor Infra (voor projectbeheer en administratie)

Wat zijn de kosten van de software voor Infra?

De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de type software en het pakket. Lees meer over de prijzen op de productpagina's van Infra.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over de software van Ibis?

Je kunt meer informatie verkrijgen over onze softwareproducten en een gratis demo aanvragen door contact met ons op te nemen via onze website.

Biedt Ibis ook training en ondersteuning bij de implementatie van de software?

Ja, wij bieden uitgebreide training en ondersteuning voor een soepele implementatie van onze software. Onze consultants staan klaar om organisaties te begeleiden en te ondersteunen bij het gebruik van onze producten.

Zijn mijn gegevens veilig?

Ja, bij Ibis waarborgen we de veiligheid van gevoelige projectgegevens door middel van geavanceerde beveiligingsprotocollen. We hanteren strikte maatregelen voor autorisatie en toegangscontrole om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de gegevens. Daarnaast bieden we een veilige online omgeving en maken we gebruik van beveiligde verbindingen om de integriteit en vertrouwelijkheid van uw gegevens te waarborgen.Moet ik een applicatie downloaden?

Nee, je hoeft geen applicatie te downloaden om gebruik te maken van onze software. Ibis biedt een webapplicatie die toegankelijk is via een webbrowser op elk apparaat met een internetverbinding. Dit betekent dat je geen specifieke software hoeft te installeren op je apparaat. De op cloud-gebaseerde webapplicaties bieden flexibele toegang vanaf elk apparaat met een internetverbinding, waardoor gebruikers altijd en overal productief kunnen zijn.. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een compatibele webbrowser.Kan ik de software koppelen met mijn bestaande systemen?

Ja, Ibis biedt naadloze integratie met populaire ERP-systemen, zoals Exact, AFAS en 4PS. Dit zorgt voor een eenvoudige uitwisseling van gegevens tussen onze software voor Infra en jouw bestaande systemen. Door deze integratie kunnen verschillende bedrijfsprocessen effectief worden gestroomlijnd en geoptimaliseerd. Onze consultants kunnen je begeleiden bij het koppelen van de software aan jouw specifieke systemen en kunnen eventuele vragen beantwoorden over de integratie.

Wat onderscheidt de software van Ibis van de concurrenten?

Het onderscheid van de software van Ibis ten opzichte van concurrenten ligt onder andere in onze webapplicatie en de mogelijkheid voor digitale samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer binnen dezelfde softwareomgeving.