h. van wijk infra: “Met Ibis Calculeren voor Infra kunnen wij 20% tot 30% efficiënter projecten begroten”

h. van wijk infra: “Met Ibis Calculeren voor Infra kunnen wij 20% tot 30% efficiënter projecten begroten”

h. van wijk infra uit Aalsmeer is een familiebedrijf dat vanaf het ontwerp tot en met het onderhoud werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw uitvoert. Als derde generatie eigenaar investeert Lars van Wijk volop in verduurzaming en moderne IT-systemen, waaronder Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Besteksadministratie voor Infra.

Onderscheiden in duurzaamheid en efficiëntie 

VanWijk (8)h. van wijk infra is een familiebedrijf dat ooit gestart met transporten voor de GWW-sector de laatste jaren is uitgegroeid tot een allround infradienstverlener. “Wij investeren al enkele jaren veel in duurzaam materieel en efficiencyverhogende IT-systemen om ons ook in de komende decennia van concurrenten te kunnen blijven onderscheiden”, vertelt van Wijk. “Zo werken wij nu al met 22 elektrische bussen en enkele elektrische vrachtwagens, die merendeels via onze eigen zonnepanelen worden opgeladen”. h. van wijk infra werkt onder andere op basis van meerjarige contracten voor de Gemeente Amsterdam, waarvoor duurzaamheid een belangrijk aanbestedingscriterium is. “Omdat wij complexere en grotere projecten aannemen, hebben wij ook geïnvesteerd in Ibis software voor de besteksadministratie en het calculeren.”  
 

“Met Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Besteksadministratie hebben wij altijd en overal toegang tot alle besteksinformatie en projectcalculaties.”

 Professionaliseren projectcalculaties  

“Wij zijn begonnen met het professionaliseren van onze projectcalculaties in Ibis Calculeren voor Bouw, vanwege de flexibiliteit en het gebruiksgemak van die software”, aldus van Wijk. Inmiddels heeft het bedrijf ook een aantal Ibis Calculeren voor Infra licenties, om alle daarin aanwezige extra infrafuncties te benutten. “Met Ibis Calculeren voor Infra kunnen wij 20% tot 30% efficiënter projecten begroten”, zegt van Wijk. “Ook sluit deze software goed aan op de nieuwe GWW-contractvormen, op basis waarvan wij grote projecten aannemen”. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren op elementniveau een eigen database opgebouwd, met regelmatig voorkomende werkzaamheden en bijbehorende tarieven, die het calculeren ook versnelt. 
 

“Als wij een keer de helpdesk nodig hebben is dat voor een dringende vraag en dan is het prettig dat je een deskundige medewerker te spreken krijgt die snel helpt.”

 i00% transparantie

“Een belangrijk voordeel van Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Besteksadministratie voor Infra, is dat wij naar onze opdrachtgevers 100% transparant projecten kunnen begroten en administreren”, vervolgt van Wijk. “Deze transparantie vergroot onze betrouwbaarheid in de markt en helpt kostbare fouten te voorkomen”. Indien gewenst kan h. van wijk infra vanuit Ibis Besteksadministratie alle benodigde hoeveelheden aanleveren, die een opdrachtgever vervolgens alleen nog maar hoeft te controleren. Door te werken met de meest gebruikte infrasoftware hoeft data in een project nog maar een keer te worden ingevoerd om daarna door alle betrokken te kunnen worden hergebruikt.  

“Een belangrijk voordeel van Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Besteksadministratie voor Infra, is dat wij naar onze opdrachtgevers 100% transparant projecten kunnen begroten en administreren.” 

digitaal samenwerken in de cloud 

Als onderdeel van de IT-modernisering is h. van wijk infra volledig in de cloud gaan werken. “Met Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Besteksadministratie hebben wij altijd en overal toegang tot alle besteksinformatie en projectcalculaties”, zegt van Wijk. “Er werken hier veel jonge mensen die digitaal samenwerken in de cloud vanzelfsprekend vinden.” De komende jaren is de infradienstverlener van plan om informatie uit de Ibis-applicaties te gaan hergebruiken in Exact voor Bouw, om de efficiency van werken nog verder te verbeteren. “De samenwerking met Brink Software als leverancier is goed en professioneel”, concludeert van Wijk. Als wij een keer de helpdesk nodig hebben is dat voor een dringende vraag en dan is het prettig dat je een deskundige medewerker te spreken krijgt die snel helpt.”