We Calculate begroot met Ibis Calculeren voor Infra Expert

Calculator en projectmanager Fred Huibers is met een aantal ervaren zelfstandige calculatoren het bedrijf We Calculate gestart. Samen helpen ze aannemers en opdrachtgevers om projecten in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) voor een scherpe prijs te begroten. Dat kan dankzij de combinatie van veel kennis en ervaring en de software Ibis Calculeren voor Infra Expert.

Ervaring, focus en software 

We Calculate is gespecialiseerd in alle GWW-projecten, zowel onder als boven het maaiveld en ook kunstwerken en sloopwerkzaamheden. “Wij zijn aannemers van calculatiewerk tegen een vaste prijs”, zegt Huibers. “Dus geen uurtje factuurtje, maar projectcalculaties maken voor een scherpe prijs. Momenteel werken wij met een team van drie calculatoren, twee tekenaars en een inkoper. Gemiddeld slagen wij erin om voor onze opdrachtgevers twintig tot vijfentwintig procent te besparen op de calculatiekosten voor een project. Dat kan dankzij onze jarenlange kennis en ervaring, de focus op projectcalculaties en het benutten van professionele calculatiesoftware. Hoewel wij ervaring hebben met en beschikken over meerdere programma’s, werk ik sinds vorig jaar zelf met Ibis Calculeren voor Infra Expert van Brink.”
 

meten in 2d en 3d 

Afhankelijk van de beschikbare informatie haalt We Calculate alle benodigde hoeveelheden voor de projectcalculatie uit GPS-inmetingen van een terrein, 2D-tekeningen en een 3D-BIM. “Een belangrijk voordeel van Ibis Calculeren voor Infra Expert is dat deze software ook het vergaand automatisch uittrekken van hoeveelheden uit een BIM ondersteunt”, aldus Huibers. “Dat bespaart ons en dus onze opdrachtgevers veel calculatietijd, zeker naarmate er in meer projecten met een BIM wordt gewerkt. Een ander voordeel is het gemak waarmee meetstaten aan begrotingsposten te koppelen zijn. Daarmee kunnen wij snel controleren en dus ook naar opdrachtgevers toe visueel inzichtelijk maken welke hoeveelheden er zijn meegenomen in hun begroting. 2D meten en 3D meten werkt heel efficiënt in de calculatiesoftware van Brink.”

Ibis Calculeren voor Infra
 

verschillende prijzenboeken en kostenbestand

“Een andere voordeel van Ibis Calculeren voor Infra Expert is het kunnen werken met een onbeperkt aantal prijzenboeken, omdat wij vaak voor terugkerende klanten en partners werken”, vervolgt Huibers. “Bij andere calculatiesoftware kan dat niet. Ook het Brink Kostenbestand Infra vereenvoudigt ons calculatiewerk. Zowel het kunnen werken met verschillende prijzenboeken als het marktconforme kostenbestand zijn in deze tijd met sneller veranderende prijzen extra waardevol. Verder kun je goed volgens de laatste RAW-systematiek werken en RSX-bestanden inlezen en omzetten naar inschrijfstaten. Samengevat helpt Ibis Calculeren voor Infra Expert ons om efficiënter en sneller projecten te calculeren en tevens onze activiteiten uit te breiden richting het specificeren van projecten.”

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!

 

avatar--josefine
Voor vragen en storingen

Vraag het de helpdesk