In verband met onze kwartaal bijeenkomst en Kerst Meeting zijn Ibis en de helpdesk 16-12-2021 vanaf 13:00 telefonisch niet bereikbaar.

Kloppend hart van bouw, infra en vastgoed

Ibis software voor Infra

Al vele jaren is Brink trendsetter op gebied van innoverende oplossingen voor de infrasector. Of het nu gaat om overheidsinstellingen, ingenieursbureaus of aannemers, in elk onderdeel van het proces ondersteund de Ibis software van Brink optimaal.

Met de Ibis applicaties bieden wij alle benodigde gereedschappen voor die nieuwe manier van samenwerken in de infra. Omdat wij ontwikkelen op basis van de modernste Microsoft technologie, zijn die zowel eenvoudig te gebruiken als te integreren met de software van je keten- en projectpartners. Daardoor kun je nog efficiënter en effectiever samenwerken.

Meer informatie

Werken met de beste oplossingen

In Ibis Specificeren voor RAW is het maken van een Veiligheids- & Gezondheidsplan een standaard onderdeel. De accurate veiligheidsdata in de vorm van een risico- en maatregelentabel wordt onderhouden door Aboma uit Ede, de specialist op dit gebied.
In Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Specificeren voor RAW zitten geïntegreerde uittrekstaten op basis van Excel. Doordat wij continue innoveren kun je nu ook hoeveelheden bepalen uit 2D-tekeningen in PDF en 3D BIM modellen. De berekende hoeveelheden worden gekoppeld aan de bestekpost of de begrotingsregel waardoor de hoeveelheden altijd herleidbaar zijn. Dit is niet alleen efficiënt maar het voorkomt ook kostbare fouten in het bestek of de begroting.
Voor een gestroomlijnde samenwerking tussen opdrachtgever en -nemer houdt Brink rekening met de administratieve voorwaarden zoals die in RAW-systematiek 2020 zijn vastgelegd. Het toepassen van een risicoregeling is hierbij optioneel. Zo bieden wij je de kracht, de snelheid en de flexibiliteit om in de administratie zeer effectief en resultaatgericht te werken met Ibis Besteksadministratie voor Infra. De software is uiterst eenvoudig te bedienen doordat de invoer van gegevens gereduceerd is tot het invoeren van de gerealiseerde productie per bestekpost. Je kunt deze registratie dagelijks of wekelijks plaats laten vinden. Op basis van deze registratie genereert het programma diverse overzichten.

Calculeren

Eenvoudig en accuraat een sluitende begroting

Ibis Calculeren biedt vergaande flexibiliteit om volgens verschillende methode zo gedetailleerd te calculeren als voor jouw projecten nodig is. Dankzij standaardisatie en automatisering maakt Ibis Calculeren het mogelijk om consistenter en gedetailleerder te calculeren waardoor faalkosten worden verminderd en tijd wordt gewonnen.

Het toenemend gebruik van een Bouw Informatie Model (BIM) maakt calculeren en begroten in alle sectoren transparanter en geeft alle betrokken partijen meer inzicht en grip gedurende het gehele bouwproces. Ibis Calculeren groeit mee met de aannemer en zorgt dat zowel de kleine als grote aannemer efficiënter kan werken. Deze functionaliteiten worden ondergebracht in een professionele en herkenbare uitstraling die gemakkelijk te integreren is met de software van partners. Uiteraard altijd en overal toegankelijk via de cloud.

Ibis Calculeren voor Infra

De komende jaren nemen zowel de complexiteit van vraagstukken in de gebouwde omgeving als de beschikbaarheid van data en het belang van informatisering toe. Daarom moeten wij sneller komen met antwoorden en de tools die daarbij helpen. Met Ibis Calculeren voor Infra biedt Brink alle daarvoor benodigde gereedschappen, zoals 2D meten, het werken met een BIM en gebruik van kostendata. De calculatiesoftware is op basis van de modernste Microsoft/technologie eenvoudig te gebruiken en te integreren met de software van partners. Dit om samen efficiënter en effectiever te kunnen werken.

Meest gebruikte functionaliteiten

 • Uittrekstaten
 • Brink Kostenbestand Infra
 • RAW Systematiek 2020
 • Ibis Meten in 2D
 • Ibis Meten in BIM
 • Vergelijkingsstaat
 • Prijzenboeken

Specificeren

De totaal oplossing voor bestekschrijven

Een bestek is een onmisbare schakel in het ontwerpproces en vervult een belangrijke rol als informatiedrager en contractdocument tussen opdrachtgever en aannemer. Daarom is Ibis Specificeren RAW gebaseerd op de alom geaccepteerde RAW-systematiek. Geen wonder dat iedereen in de infrasector zich thuis voelt in onze pasklare automatiseringsoplossingen.

Ibis Specificeren voor RAW

Met Ibis Specificeren voor RAW schrijf en bewerk je een RAW-bestek in vergaande mate. Je kunt er daarnaast ook niet-RAW-bestekken mee schrijven en efficiënt bewerken. Zo zijn alle deelprocessen geïntegreerd in één applicatie, kun je kosten ramen en hoeveelheden uitwisselen met calculatieprogramma's hyperlinks tussen bestekposten en dankzij de integratie met Microsoft Word het schrijven van een bestek versnellen.

Functionaliteiten

 • Ibis Meten in 2D
 • Ibis Meten in BIM
 • Geïntrigeerd met Microsoft Word/ Excel uittrekstaat
 • V&G Plan

Bewaken

Besteksadministratie conform RAW-systematiek

Ibis Besteksadministratie voor Infra wordt breed ingezet in de infrasector door alle partijen die betrokken zijn bij een infra project. Het registreren van de geproduceerde hoeveelheden wordt nauwgezet bijgehouden. Ook het bijhouden van dagboeken is volledig geautomatiseerd. Veel klanten zetten ook de App in, voor het invoeren van de hoeveelheden, het inspreken van tekst en zelfs het opnemen van foto’s! Door het digitaal samenwerken van de contractpartners worden weekstaten, termijnstaten, de eindafrekening en de weekrapporten digitaal ingediend en goedgekeurd. Van onze klanten horen we terug dat ze hierdoor een enorme efficiencyslag behalen.

Ibis Besteksadministratie voor Infra

Ibis Besteksadministratie voor Infra van Brink houdt rekening met de administratieve voorwaarden zoals die in RAW-systematiek zijn vastgelegd. Het toepassen van een risicoregeling is hierbij optioneel. Ibis Besteksadministratie voor Infra biedt de kracht, de snelheid en de flexibiliteit om in de administratie zeer effectief en resultaatgericht te werken. De software is uiterst eenvoudig te bedienen doordat de invoer van gegevens gereduceerd is tot het invoeren van de gerealiseerde productie per bestekpost. Je kunt deze registratie dagelijks of wekelijks plaats laten vinden. Op basis van deze registratie genereert het programma diverse overzichten.

Functionaliteiten

 • Webbased
 • Geïntegreerd samenwerken
 • Digitale goedkeuring
 • RAW Systematiek 2020

Brink

Webinars voor Infra

Onze account- en productmanagers stellen hun expertise beschikbaar tijdens onze webinars over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor een van onze webinars en raak op afstand bekend met onze functionaliteiten.

Bekijk hier het overzicht..
Webinars voor Infra

Wat Ibis software voor jou kan betekenen!

Meer grip op de kosten

Een must voor elke aannemer. Budgettering en beheersing van kosten zijn voor elke bedrijf en project belangrijke processen, die het verschil tussen winst en verlies bepalen. Deze tools geven je de kracht, snelheid en de flexibiliteit om in de administratie zeer effectief en resultaatgericht samen te werken met partners.

Bespaar tijd en voorkom fouten

Door gebruik te maken van praktijk gebaseerde elementen is het maken van kostenramingen in vergaande mate te automatiseren. Daarmee bespaar je tijd en voorkom je kostbare fouten. Verder kun je gemakkelijk een scenarioanalyse uitvoeren. Het toenemend gebruik van 2D (PDF) en 3D (BIM) maakt calculeren en begroten in de bouw transparanter. Zowel opdrachtgevers als aannemers krijgen daardoor namelijk beter inzicht in alle hoeveelheden.

Veilig en accuraat

Met de RAW systematiek 2020 en de speciaal ontwikkelde V&G-Plan kun je op basis van een RAW-bestek eenvoudig een professioneel veiligheids- en gezondheidsplan opstellen.

Transparante samenwerking

Bij een goede samenwerking tussen partners is transparantie van groot belang. Vele verschillende functionaliteiten stellen je in staat om grote en kleine projecten zo integraal als nodig aan te pakken zonder hier administratief last van te ondervinden. 

Ibis voor Calculeren in de cloud stelt ons bedrijf in staat om veilig te werken zowel op kantoor als thuis

— Daniëlle van Rhenen · Bouwbedrijf C.C. van Rhenen

Ibis voor Calculeren in de cloud stelt ons bedrijf in staat om veilig te werken zowel op kantoor als thuis

— Daniëlle van Rhenen · Bouwbedrijf C.C. van Rhenen