EVS Infrabouw digitaliseert calculatie en projectadministratie met Ibis

EVS Infrabouw digitaliseert calculatie en projectadministratie met Ibis

EVS Infrabouw is een familiebedrijf dat sinds 1985 aan de weg timmert als een bouwer van infrastructuren voor vooral gemeenten en waterschappen. Begonnen in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe en sinds 2016 ook gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel voor een toenemend aantal opdrachtgevers in de Randstad. Tot de opdrachtgevers van deze infrastructuurbouwer behoren onder andere Gemeente Hulst, Gemeente Rijswijk, Gemeente Rotterdam, Gemeente Terneuzen en Waterschap Scheldestromen. “Wij zijn al enkele jaren bezig om alle administratieve werkzaamheden zo efficiënt en transparant mogelijk te digitaliseren”, vertelt Mark van Zuylen, bedrijfsleider van de vestiging Randstad. “Daarvoor gebruiken wij onder andere de pro-versies van Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Besteksadministratie van Brink.”

Efficiënt calculeren en administreren

Grondverzet5
“Wij administreren onze projecten al vanaf de eerste versies met de Ibis software van Brink”, vervolgt van Zuylen. “Dit jaar is dat uitgebreid door ook met Ibis Calculeren voor Infra te gaan werken, om informatie die tijdens de aanbiedingsfase wordt ingevoerd efficiënt te kunnen hergebruiken voor het administreren en rapporteren over de uitvoering. Van beide programma’s hebben wij bewust voor de Pro-versies gekozen, omdat je dan alle beschikbare functionaliteit kunt gebruiken. Met behulp van Ibis Calculeren voor Infra kunnen wij nu sneller gedetailleerde en professioneel uitziende projectbegrotingen maken voor onze opdrachtgevers dan voorheen. De software helpt ons ook om op beide vestigingen eenduidiger te werken, waardoor je minder snel fouten maakt of activiteiten vergeet.”
 

Transparanter online samenwerken

Een voordeel van de online versie van Ibis Besteksadministratie voor Infra is het feit dat EVS Infrabouw korter op de bal en transparanter kan samenwerken met andere betrokkenen. “Sommige opdrachtgevers willen graag online kunnen meekijken naar de wekelijks gerealiseerde werkzaamheden”, zegt van Zuylen “Intern hebben wij daardoor ook een beter inzicht gekregen in de voortgang van alle lopende projecten. Onze uitvoerders kunnen op hun telefoon makkelijk de dagelijkse productie registreren en ter illustratie enkele foto’s toevoegen. Vervolgens kunnen wij met vrijwel één druk op de knop onze dagrapporten, week- en termijnstaten maken en delen met de opdrachtgevers. Een ander voordeel van online software is het feit dat extra licenties in enkele minuten zijn toe te voegen, als dat bij toenemende drukte nodig is.”

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!