Efficiënter calculeren in een dagelijks fluctuerend prijzenlandschap met de Ibis Artikelen Service

Efficiënter calculeren in een dagelijks fluctuerend prijzenlandschap met de Ibis Artikelen Service

Hoewel er genoeg werk is, moeten aannemers snel kunnen reageren op veranderingen in de prijs en levertijd van materialen en producten, om projecten te winnen en winstgevend te maken. We leven namelijk in een periode met ongekende prijsfluctuaties en wijzigingen van levertijden. Daarom moet er korter op de bal worden gespeeld, wat wij mogelijk maken met de nieuwe Ibis Artikelen Service.

actuele product- en prijsinformatie

Door de snel veranderende prijzen en levertijden van bouwproducten, moeten calculatoren van aannemers meer en vaker wijzigingen doorvoeren in de projectbegrotingen. Dan is het belangrijk snel toegang te hebben tot de meest actuele artikel- en/of prijsinformatie. Brink maakt dit voortaan met één druk op de knop mogelijk via de nieuwe Ibis Artikelen Service in Ibis Calculeren voor Bouw, Ibis Calculeren voor Installatietechniek en binnenkort ook Ibis Calculeren voor Infra. Eenvoudiger is het niet te maken.
 

Integratie met grote onafhankelijke leveranciersdatabase

ib_logoDoor onze samenwerking met IB the data company integreren wij de meest gebruikte calculatiesoftware voor de bouw, installatietechniek en infra met dé grote onafhankelijke leveranciersdatabase in de bouw.
Met deze waardevolle dataservice als uitbreiding voor onze calculatiesoftware maken wij het begroten van bouwprojecten zowel sneller als nauwkeuriger voor vele duizenden calculatoren en werkvoorbereiders in Nederland en België.
 

Inzicht en toegang tot compleet assortiment 

Fabrikanten en leveranciers kunnen voortaan laagdrempelig hun complete assortiment inclusief product- en/of prijsinformatie op een bijzonder efficiënte wijze aanbieden. Meestal bevatten de catalogi van handelsbedrijven maar een deel van het beschikbare assortiment, terwijl andere en vergelijkbare producten een oplossing kunnen zijn bij te lange levertijden of prijsstijgingen. Via de Ibis Artikelen Service zijn mogelijke alternatieven eenvoudig te vinden en toe te voegen aan de begroting.
 

Calculeren optimaliseren

Actuele product- en/of prijsinformatie wordt niet alleen belangrijker om te kunnen inspelen op veranderingen, maar ook om het calculeren van projecten te optimaliseren. In deze onafhankelijke bouwmaterialen database kun je de gewenste artikelbestanden van jouw leveranciers toevoegen, met daarin de debiteurgebonden inkoopcondities verwerkt. Toegang tot complete informatie maakt het calculeren namelijk minder afhankelijk van aanwezige kennis en ervaring. Als elke calculator toegang heeft tot dezelfde actuele informatiebron, ontstaat de beste basis om met een volledig inzicht in alle kostenposten te beslissen over de juiste inschrijfprijs.

Lees verder