Gramitherm kiest voor het aanbieden van hun complete assortiment via Ibis Artikelen Service

Gramitherm kiest voor het aanbieden van hun complete assortiment via Ibis Artikelen Service

De Belgische isolatiefabrikant Gramitherm heeft zich aangesloten bij Ibis Artikelen Service. Dit is het meeste complete bouwmaterialenplatform van Nederland en België. Dit nieuwe digitale ecosysteem is de enige plek waar alle fabrikant- en handelsrelaties te zien zijn. Gramitherm stelt het complete assortiment van unieke biobased grasvezelisolatieplaten beschikbaar, waardoor u als bouwbedrijf direct toegang heeft tot deze informatie tijdens het calculeren. Het doel is om de Nederlandse markt in contact te brengen met deze nieuwe producten vanwege de duurzaamheidsopgave en de focus op minimale milieu-impact (C02 uitstoot).

Gramitherm® biedt natuurlijke isolatiepanelen, gemaakt van grasvezels. Het product biedt een uitstekende bescherming tegen kou en geeft verkoeling tegen hitte. De materialen in de panelen zorgen voor een porierijke structuur waardoor de panelen op efficiënte wijze ongewenste geluiden absorberen. Gramitherm® is het eerste 100% zuivere isolatiemateriaal, waardoor het op dit moment de milieuvriendelijkste oplossing is voor het isoleren van daken, muren, vloeren, zowel voor binnen- als voor buiten-isolatie . De isolatiepanelen zijn gemaakt van gras dat afkomstig is van maaisel van natuurgebieden en bermen.

palettes3-1030x687-1

Na het maaien van het "afval" gras scheiden we de vezels en het "grassap" dat als biogas zal worden gebruikt om de vezels te drogen en te verwerken: Door dit grasafval te gebruiken als grondstof voor een nieuw product en dankzij de circulaire productiemethode genereert Gramitherm® een negatieve koolstofbalans (1 kg Gramitherm® absorbeert 1,5 kg CO2). Gramitherm®-panelen bestaan in 45 tot 240 mm dikte. Deze zijn 100% recycleerbaar. Het heeft een levensduur van 50 jaar.

 

Bekijk producten             Bezoek de website

Ibis Calculeren voor Bouw

Ibis Artikelen Service is direct te gebruiken vanuit uw Ibis Calculeren voor Bouw. U kunt artikelen raadplegen en direct koppelen aan de calculatie van uw projecten. Daarnaast kunt u de artikelen gebruiken in combinatie met (netto) actuele inkoopcondities van uw vaste leveranciers en de handelsbedrijven.