Van Dinther Bouwbedrijf calculeert al ruim 30 jaar met Ibis

Van Dinther Bouwbedrijf calculeert al ruim 30 jaar met Ibis

Van Dinther Bouwbedrijf in Schaijk behoort tot de eerste generatie gebruikers van de Ibis calculatiesoftware van Brink. Sinds kort werken ze met Ibis Calculeren voor Bouw via de cloud. Projectleider Roland Schouten vertelt zijn ervaringen.

restauratie, renovatie en luxe villabouw

Van Dinther Bouwbedrijf is een middelgrote aannemer gespecialiseerd in restauratie- en renovatiewerkzaamheden en luxe villabouw. Het is al ruim vijftig jaar een familiebedrijf waar kwaliteit, vakmanschap en afspraken nakomen belangrijke waarden zijn. “Wij werken vooral in de regio Nijmegen-Den Bosch-Eindhoven, met vakmensen die al tientallen jaren bij ons bedrijf werken”, vertelt Schouten. “Zelf ben ik hier zo’n 37 jaar geleden begonnen en als projectleider verantwoordelijk voor de eerste contacten met klanten tot en met de oplevering. Dit betekent dat onze projectleiders tevens alle kosten begroten en de eigen projecten voorbereiden. Daarvoor gebruiken wij al sinds eind jaren tachtig softwareprogramma’s, zoals die van Brink.”
 

gedetailleerd begroten

kerk GeffenWij restaureren veel kerken en andere oude gebouwen, waarvoor ons vakmanschap een belangrijke onderscheidende waarde is”, vervolgt Schouten. “Verder bouwen wij ook veel luxe villa’s in deze regio. Deze beide specialisaties zijn niet zo goed te standaardiseren in calculatiesoftware als seriematige woning- of utiliteitsbouwprojecten. Omdat elk project bij ons maatwerk is waarbij wij nauw samenwerken met de opdrachtgever, calculeren wij altijd heel gedetailleerd. Dat kost in de acquisitiefase van een project weliswaar meer tijd, maar die investering verdient zich ruimschoots terug in de werkvoorbereidingsfase. Na zo’n dertig jaar met IBIS-TRAD onder Microsoft DOS en Windows te hebben gecalculeerd, zijn wij net overgestapt naar Ibis Calculeren voor Bouw Pro, via de Ibis Cloud”.

 gebruiksvriendelijke software die continu wordt utgebreid
“Ibis Calculeren voor Bouw is gebruiksvriendelijke software waarmee je eenvoudig en snel projecten kunt calculeren”, aldus Schouten. “Ook wordt de functionaliteit continu uitgebreid zoals met meten in 2D PDF’s, meten in BIM en nu ook de Ibis Artikelen Service, die telkens weer tijd besparen. Hoewel wij bij een nieuw project vaak maar zo’n 60 tot 70% uit ons eigen prijzenboek kunnen hergebruiken, kun je in de Ibis software makkelijk kostenposten knippen en plakken, sorteren en nauwkeurig begroten. De transparantie die wij met onze detaillering bieden, wordt door opdrachtgevers erg op prijs gesteld. Als je dan met wijzigingen te maken krijgt, zoals momenteel de prijsveranderingen, kunnen wij die in Ibis Calculeren voor Bouw snel verwerken en duidelijk inzichtelijk maken.

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!