NIEUW: integratie met Word

NIEUW: integratie met Word

We zijn momenteel druk bezig met de afronding van de nieuwste versie van Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek - versie 2.0, die binnenkort beschikbaar zal zijn. Een nieuwe functionaliteit in deze versie is de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de applicatie Word-documenten te genereren. 

OFFERTES

Met deze nieuwe functie  is het mogelijk om snel en gemakkelijk offertes te maken waarbij velden en begrotingsregels vanuit een begroting worden opgenomen in een Word-document. En deze Word-documenten kunnen direct worden opgeslagen in de begroting, zowel in XTBF als in SQL Server en zijn ook zichtbaar in de structuur van de begroting.

Word-documenten in Structuur

 

 

 
 
 
 

 

actuele waarden vanuit de begroting

Als u een Word-document genereert of een al eerder gemaakt Word-document opent vanuit de begroting, dan worden de ingevoegde velden automatisch bijgewerkt met de actuele waarden vanuit de begroting. Bij het maken van een offerte heeft u de keuze om gebruik te maken van een leeg Word-document of een Word-sjabloon. 
 
Word documenten bij lint Invoegen

sjablonen

De sjablonen kunnen vanuit Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek worden aangemaakt en gewijzigd, zodat ook in het sjabloon al velden zijn in te voegen die later als Word-document in de begroting gevuld worden met actuele waarden vanuit die begroting. De velden die vanuit de begroting worden opgenomen in een Word-document, zijn terug te vinden bij de Algemene gegevens van de begroting.

Word velden - Algemene gegevens - TotalenWord velden - Algemene gegevens - BegrotingWord velden - Algemene gegevens - Project

het overnemen van begrotingsregels

Begrotingsregels zijn op twee manieren over te nemen in een Word-document. Enerzijds door regels in de begroting te selecteren en te kopiëren en deze op de gewenste plek in het Word-document te plakken. Een tweede manier is om in het Word-sjabloon de tekst ‘@EXPORTERENRASTER@’ op te nemen. Tijdens het invoegen van een Word-document, op basis van een sjabloon, wordt op de plek waar de tekst ‘@EXPORTERENRASTER@’ in het sjabloon staat automatisch een tabel met geselecteerde begrotingsregels ingevoegd.
 

Zo ziet de offerte eruit
Offerte 1

Offerte 2