ibis blog

Webinar: calculeren met BIM-software

23 november 2017

Webinar: calculeren met BIM-software

Rob van der Burg is accountmanager bouw bij Ibis software. Hij heeft op donderdag 16 november het webinar: "calculeren vanuit een BIM-model". gegeven. Klik op aftermovie om de vragen en antwoorden te bekijken die zijn gesteld tijdens de webinar.

Het doel
Het onderwerp "calculeren vanuit een BIM-model" is gekozen omdat dit een actueel onderwerp is binnen de bouwsector. BIM (Building Information Modelling) is al een tijdje bezig aan een opmars mede door de verplichtstelling van het Rijksvastgoedbedrijf in 2011 voor geïntegreerde contracten. Andere organisaties zoals de BIR (Bouw Informatie Raad), stimuleren het gebruik van BIM om de samenwerking tussen bouwpartners te verbeteren. De hele sector is gebaat bij het inladen van informatie uit een BIM-model, zowel tijdens de ontwerp- als de beheerfase omdat iedereen met hetzelfde overzichtelijke en betrouwbare model bezig is.

Ibis wil met de webinar zoveel mogelijk aannemers het leven makkelijk maken en ook laten nadenken over de risico's in hun calculatieproces. Met 120 inschrijvingen en 70 daadwerkelijke deelnemers is dit gelukt wat Ibis betreft.  Naar aanleiding van de webinar zijn er veel vragen gesteld in de webinarchat. De vragen die op elkaar leken zijn samengevoegd en zo is er een overzichtelijke "vragen en antwoordenlijst" gemaakt. 

Ga naar vragen en antwoorden

Het is altijd spannend de kick-off van een nieuwe online tool. Nieuwsgierig? Bekijk het resultaat in onderstaand filmpje.


Onderwerpen tijdens de webinar
Het webinar bestond uit twee korte demo's en een vragenronde. 

Demo 1: meetstaten maken vanuit een 3D-model.

  • handmatig of automatisch vullen van meetstaten;
  • koppeling naar IBIS-TRAD begroting;
  • eigen parameters en formules toevoegen.

 Demo 2: visualiseren, controleren en actualiseren.

  • visualiseren "geraakte" objecten in meetstaten en de begroting.;
  • visualiseer verschillen tussen revisie en hoeveelheden in IBIS-TRAD.;
  • alle hoeveelheden die niet uit het model komen kunnen traditioneel worden aangevuld.

Het volgende webinar
Je weet nu hoe je moet calculeren met BIM-software. Het volgende webinar zullen we je nog verder op weg helpen. Schrijf je alvast voor het volgende webinar in door te  e-mailen naar y.kuiper@ibis.nl. Je kunt er niet snel genoeg bij zijn! Tot ziens bij de volgende webinar.

 

linkedin logo rood hubspot.png                                                  rob vd burg.jpgRob van der Burg is werkzaam als Accountmanager Bouw bij Ibis (onderdeel van Brink Groep).  

Meer informatie?

Download onze product leaflet!