Ibis Calculeren voor Bouw

Ibis Calculeren voor Bouw

De basis van dit product is zo’n 40 jaar geleden al gelegd. Achter vele bekende gebouwen in Nederland ligt deze software ten grondslag. Het is de motor van de top van Bouwend Nederland. Hoe is het om zo’n grote invloed te hebben op deze branche? Onze collega Rob Wiegers vertelt.  

CALCULEREN IN DE BOUWSECTOR
MicrosoftTeams-image-2Als een aannemer iets wil maken dan begint het allemaal met calculeren. Wat moet het kosten om iets te maken? Rob: “Het slagen van een bouwproject staat of valt met een goede calculatie. Anders maakt men verlies of worden aanbestedingen niet gewonnen. Zonder calculaties komen er geen opdrachten en valt het bedrijf stil”. Een calculator is daarom ook een belangrijke functie binnen een bouwbedrijf.
Ibis Calculeren voor Bouw helpt hen bij het calculeren van materialen en het inschrijven op een bouwproject.  
 
"Het slagen van een bouwproject staat of valt met een goede calculatie. Anders wordt er verlies gemaakt of worden er aanbestedingen niet gewonnen"

Uniek in de markt 
Marktleider zijn op calculatiegebied bij de top 50 bouwbedrijven van Nederland. Dat wordt je niet zomaar. Rob legt uit: “Wat Ibis Calculeren voor Bouw uniek maakt, is dat de volledige focus ligt op het calculeren en dat de functionaliteiten zo uitgebreid zijn. Daarnaast zorgen we voor koppelingen met andere applicaties zoals financiële systemen voor optimaal gebruiksgemak.” Dat maakt Rob enthousiast. Hij vertelt verder: “Onze software wordt enorm veel gebruikt en heeft grote impact op de markt. Het is gaaf om aan iets te bouwen wat de branche zo raakt. Elke aanpassing die je maakt beïnvloedt het werk van gerenommeerde bouwbedrijven.” 

“Het is gaaf om aan iets te bouwen wat de branche zo raakt”  

“Gezelligheid is een groot goed” 

Het team bestaat op dit moment uit softwareontwikkelaars, een softwarearchitect, een UX specialist en een productbeheerder. In het team wordt er agile gewerkt: een mix van KANBAN en Scrum. “Gezelligheid is een groot goed. We hebben een heel fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld”, vertelt Rob.   

“Een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld”

DE TOEKOMST
Op dit moment is Ibis Calculeren voor Bouw een desktopapplicatie. Rob: "Hoewel dit uitstekend werkt voor onze klanten, zien we dat de toekomst wel bij een webapplicatie ligt. Hier ligt een uitdaging omdat er veel functionaliteiten in de software zitten die onze klanten ook echt allemaal gebruiken. We zijn op dit moment bezig om dit verder te ontwikkelen."