Ibis Calculeren voor Infra

Ibis Calculeren voor Infra

Het is de standaard calculatiesoftware voor provincies, gemeenten, aannemers en ingenieursbureaus.
De software bestaat al zo’n 40 jaar en er zijn zelfs klanten die er ook al zo lang mee werken. Je kunt zeggen dat deze software bepalend is voor hoe jouw omgeving eruit ziet. Onze collega Rob Wiegers vertelt. 

CALCULEREN IN DE infrasector
MicrosoftTeams-image-2Als een aannemer iets wil maken dan begint het allemaal met calculeren. Vaak moet een aannemer in concurrentie een aanbesteding in. Rob legt uit: “Je kunt wel zeggen dat aannemers meer calculeren dan dat ze werk aannemen. Daarom is het belangrijk dat ze snel kunnen calculeren zodat er werkvoorraad is voor de bouwvakkers.” Ibis Calculeren voor Infra helpt hen bij het calculeren en het inschrijven op een bouwproject in de grond-, weg- en waterbouw.

 
“Sommige klanten werken al zo’n 40 jaar met onze software”
 
"het is gaaf dat het zo veel impact maakt" 
Rob: “Het is gaaf dat deze software zo veel teweeg brengt en gerenommeerde bedrijven als klant te hebben. Deze software zit al zo’n 40 jaar in de markt.” Er is een enorme diversiteit aan klanten. Wel gaat het in de grond-, weg- en waterbouw meestal om grotere klanten. “Je hebt al snel dure machines nodig, zoals: vrachtwagen, graafmachine, bulldozer. Dit materieel kost al snel honderdduizenden euro’s. Dat maakt dat je in deze branche veel minder zzp’ers tegenkomt dan bijvoorbeeld in de bouw”, legt hij uit.    

Klanten zijn ambassadeurs van onze software
Voor het verbeteren van de software staan we graag in nauw contact met de eindgebruiker. We geloven in de kracht van het product samen met hen door te ontwikkelen. Rob vertelt enthousiast: “Omdat de software zo goed is afgestemd op de calculator is het voor hen hele fijne software om mee te werken. Hierdoor zijn veel calculatoren onze ambassadeurs. Wanneer ze bijvoorbeeld met collega’s praten die elders werkzaam zijn proberen ze hen te overtuigen om ook met Ibis Calculeren voor Infra te werken omdat het zo veel makkelijker is.” 

“Een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld”
 
DE TOEKOMST
Op dit moment is Ibis Calculeren voor Infra een desktopapplicatie. Rob: “Hoewel dit uitstekend werkt voor onze klanten, zien we dat de toekomst wel bij een webapplicatie ligt. Hier ligt een uitdaging omdat er veel functionaliteiten zijn die onze klanten ook echt allemaal gebruiken.” Op dit moment zijn Rob en zijn team bezig om dit verder te ontwikkelen. Hij vertelt verder: “Voor nieuwe functionaliteiten kijken we nu vooral naar de Cloud. Hierbij moet je denken aan koppelingen met ERP-systemen, aansluiting op de Ibis Artikelen Service, ondersteuning van Azure SQL, ons online klantenportal mijn.ibis.nl, Azure Virtual Desktop en Single-Sign-On.”