De 7 belangrijkste verbeteringen in Ibis voor de infrasector in 2023

De 7 belangrijkste verbeteringen in Ibis voor de infrasector in 2023

Voor alle Infra-applicaties hebben wij in 2023, net als in de bouw- en installatiesector, deels aan de fundering van onze software gewerkt voor noodzakelijke verbeteringen om alle IT-ontwikkelingen te volgen. Met als belangrijkste voordeel voor u dat ze nog robuuster en veiliger zijn geworden voor de komende jaren. 

1. Altijd actuele prijsinformatie 

Via de toegevoegde koppeling met onze Ibis Artikelen Service heeft u direct toegang tot actuele product- en/of prijsinformatie. Het is hierdoor nog makkelijker geworden om de meest actuele prijsinformatie uit verschillende soorten databases in uw calculaties te gebruiken. 
 

2. Hergebruik van data met 4PS Construct en Exact bouw online

Ibis is waarschijnlijk niet de enige software die door uw infrabedrijf wordt gebruikt. Wij streven ernaar om met alle relevante softwareleveranciers te koppelen. Daarom hebben wij een generieke integratie met ERP-systemen ontwikkeld. Dit maakt hergebruik van informatie binnen uw organisatie veel eenvoudiger. Momenteel is het uitwisselen van informatie met 4PS Construct en Exact Online Bouw al vergaand geautomatiseerd, terwijl 12Build er binnenkort ook op aansluit met hun inkoopoplossing. 

3. altijd met de laatste versie werken

Net als andere software zijn de Ibis applicaties niet foutloos. We lossen gemelde bugs snel op en voegen ook regelmatig nieuwe functionaliteit toe. Voorheen moest u voor Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Specificeren voor RAW altijd handmatig een update (laten) doen. Dit kostte tijd en daardoor komt het regelmatig voor dat onze klanten niet de laatste versie hebben. Met onze MSIX-versie krijgt u voortaan automatisch alle updates en heeft u hier dus geen omkijken meer naar. Met Ibis Besteksadministratie voor Infra heeft u ook altijd de laatste versie, aangezien dit een webapplicatie is. 

4. Nog éfficiënter digitaal (samen)werken 

Ibis Besteksadministratie is dit najaar uitgebreid met de mogelijkheid om ook de staat van afrekening digitaal goed te keuren, vergelijkbaar met de week- en termijnstaten. Daardoor kunt u als aannemer en opdrachtgever efficiënter samen projecten afsluiten en daarna ook sneller factureren. 

5. Multidisciplinair samenwerken

Als onderdeel van de fundering verbeteren, hebben wij tevens de calculatie-applicaties voor alle disciplines meer op elkaar afgestemd. Daardoor kunnen uw calculatoren op een consistente wijze multidisciplinair samenwerken aan geïntegreerde infra-, bouw- en installatieprojecten.  

6. nog sneller meten in pdf en bim

Onze modules voor 2D en 3D meten zijn dit jaar compleet vernieuwd en met elkaar geïntegreerd. Daarmee zijn alle benodigde hoeveelheden nog sneller uit te trekken en direct te koppelen aan uw begroting. Straks heeft u vanuit één applicatie overzicht over alle (gekoppelde) tekeningen, zowel in PDF- als IFC-bestanden. Meer informatie over de verbeteringen in onze functionaliteit voor digitaal meten is te lezen in een aparte blog die binnenkort verschijnt.  

7. ontzorgen met vernieuwde en verbeterde ibiscloud

Onze desktopsoftware kunt u zowel zelf lokaal installeren, als bij ons laten hosten in de Ibiscloud. Wij ontzorgen u daarbij volledig, waardoor u geen eigen servers meer nodig heeft. Ons hostingplatform is in 2023 compleet vernieuwd en maakt gebruik van de modernste Microsoft-technologie, Azure Virtual Desktop. Dit platform is nog robuuster en veiliger, maar door ons ook makkelijker voor u te beheren. 

wat is er nieuw in 2024?

Uiteraard blijven we in 2024 doorgaan met vernieuwingen in onze producten. Nieuwe functionaliteiten die het schrijven van bestekken, calculaties maken en administreren van uitgevoerde werkzaamheden voor u nog makkelijker maken. Wilt u meer weten wat wij voor u allemaal nog verder gaan ontwikkelen in 2024? Dan kunt u zich inschrijven voor één van de aankomende webinars Ibis Calculeren voor Infra en Ibis Meten. Alvast veel succes in het nieuwe infrajaar!