De 7 belangrijkste vernieuwingen in Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek in 2023

De 7 belangrijkste vernieuwingen in Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek in 2023

In 2023 zijn Ibis Calculeren voor Bouw en Ibis Calculeren voor Installatietechniek deels onder de motorkap verbeterd. Met deze metafoor bedoelen wij dat er net als bij auto’s noodzakelijk onderhoud is uitgevoerd om de applicaties vanuit een technisch perspectief optimaal voor u te laten werken. IT-ontwikkelingen gaan sneller dan ooit tevoren en wij kunnen natuurlijk alleen maar verder bouwen op een robuuste fundering. Door deze verbeteringen is onze software ook nog robuuster en veiliger geworden voor de komende jaren.

1. Verbeterde prijsinformatie

Via onze koppeling met de Ibis Artikelen Service heeft u direct toegang tot actuele product- en/of prijsinformatie. Het is dus nog makkelijker geworden om de meest actuele prijsinformatie uit verschillende soorten databases in uw calculaties te gebruiken.
 

2. hergebruik van data met 4PS Construct en Exact Online Bouw

Ibis is niet de enige software die door een bouwbedrijf wordt gebruikt. Wij streven ernaar om met veel andere relevante softwareleveranciers te koppelen. Daarom hebben wij een generieke integratie met ERP-systemen ontwikkeld. Dit maakt hergebruik van informatie binnen uw organisatie veel eenvoudiger. Momenteel is het uitwisselen van informatie met 4PS Construct en Exact Online Bouw vergaand geautomatiseerd, terwijl 12Build er binnenkort ook op aansluit met hun inkoopoplossing.

3. offerte versturen via Microsoft word

Een andere belangrijke toevoeging is de integratie met Microsoft Word, waarmee u alle berekende kosten eenvoudig en snel kunt gebruiken in klantgerichte offertes en aanbestedingsdocumenten.

4. onedrive en sharepoint cloudopslag 

Steeds meer bouwbedrijven gebruiken een moderne en gedeelde opslaglocatie in de cloud. In de laatste versie van Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechniek is het daarom eenvoudig mogelijk om uw begrotingen ook op te slaan in OneDrive en Sharepoint.

5. nog sneller meten in pdf en bim 

Onze modules voor 2D en 3D meten zijn compleet vernieuwd en met elkaar geïntegreerd. Het uittrekken van alle hoeveelheden is het meest arbeidsintensieve werk, maar met Ibis direct te koppelen aan uw begroting. Straks heeft u vanuit één applicatie overzicht over al uw (gekoppelde) tekeningen, of het nu een PDF- of een IFC-bestand is. Meer informatie over de verbeteringen in onze functionaliteit voor digitaal meten is te lezen in een aparte blog die binnenkort verschijnt.

6. altijd de laatste versie

Net als andere software zijn de Ibis applicaties niet foutloos. Daarnaast lossen we gemelde bugs snel op en voegen we regelmatig nieuwe functionaliteit toe. Voorheen moest u altijd handmatig een update (laten) doen. Dit kostte tijd en daardoor komt het regelmatig voor dat onze klanten niet de laatste versie hebben. Met onze MSIX-versie krijgt u voortaan automatisch alle updates en heeft u hier dus geen omkijken meer naar.

7. ontzorgen met vernieuwde en verbeterde ibiscloud

Onze software kunt u zowel zelf lokaal installeren, als bij ons laten hosten in de Ibiscloud. Wij ontzorgen u daarbij volledig, waardoor u geen eigen servers meer nodig heeft. Ons hostingplatform is in 2023 compleet vernieuwd en maakt gebruik van de modernste Microsoft-technologie, Azure Virtual Desktop. Dit platform is nog robuuster en veiliger, maar door ons ook makkelijker voor u te beheren.

wat is er nieuw in 2024?

Uiteraard blijven we in 2024 doorgaan met vernieuwingen in onze producten. Nieuwe functionaliteiten die uw calculaties nog makkelijker maken. Wilt u meer weten wat wij voor u allemaal nog verder gaan ontwikkelen in 2024? Dan kunt u zich inschrijven voor één van de aankomende webinars Ibis Calculeren voor Bouw en Installatietechbiek en Ibis Meten. Alvast veel succes in het nieuwe bouwjaar!