Wat hebben wij in 2024 gepland met Ibis voor de vastgoedsector?

Wat hebben wij in 2024 gepland met Ibis voor de vastgoedsector?

 

Welkom in 2024, een jaar met nieuwe kansen en veel nieuwe functies die wij voor u aan onze Ibis software voor de vastgoedmarkt gaan toevoegen. Variërend van een compleet nieuwe inspectie-app en mogelijk ook ondersteuning van KIB-inspecties, tot en met een platform en service voor datagedreven inventariseren. Lees hier meer over de 5 belangrijkste nieuwe functionaliteiten die u in 2024 kunt verwachten.

1. Nieuwe app voor inspecties 

In 2023 zijn wij al begonnen met het ontwikkelen van een compleet nieuwe mobiele app Inspecteren voor Vastgoed, voor het digitaal registreren van alle benodigde inspecties. Zowel uw nulmetingen en NEN-2767 conditiemetingen, als straks wellicht ook KIB-inspecties. Onze nieuwe mobiele inspectie-app wordt voor u nog eenvoudiger te gebruiken en natuurlijk technisch gezien volledig gemoderniseerd.

2. kib inspecties

In 2024 gaan wij verder de ondersteuning van inspecties volgens de KIB-methodiek (Kwaliteit In Balans) onderzoeken. Een andere meet- en registratiemethode die in de vastgoedmarkt wordt toegepast. Op het eerste gezicht vertonen verschillende inspectiemethoden veel overeenkomsten, maar onder de motorkap hebben alle verschillen vaak een grote invloed op software. 

3. informatie eenvoudiger hergebruiken

Een andere verbetering is de ontwikkeling van een API voor het eenvoudiger kunnen uitwisselen van informatie tussen Ibis Calculeren voor Vastgoed met onze nieuwe applicatie Sturen op Vastgoed. Dat kan nu al met een Excel-bestand, maar deze communicatie gaan wij voor u eenvoudiger maken via een API. Data uit andere bronnen kan natuurlijk ook via een Excel-bestand in Sturen op Vastgoed worden geïmporteerd.

3. datagedreven inventariseren

In samenwerking met de collega’s van Brink Management en Advies introduceren wij dit jaar ook nog Digitale Vastgoedogen. Dat is een dataplatform en service waarmee wij voor u al zo’n 70 tot 80% van alle benodigde informatie over uw portefeuille geautomatiseerd uit een combinatie van beschikbare databronnen kunnen halen. Met als waardevolle voordelen aanzienlijke tijd- en geldbesparingen op uit te voeren inspecties.

5. gebruiksgemak verbeteren 

Misschien minder prominent zichtbaar, maar net zo belangrijk, zijn de vele kleine verbeteringen die wij voor u aan onze vastgoedsoftware toevoegen voor het gebruiksgemak. Verder blijven we in 2024 natuurlijk ook de gemelde bugs zo snel mogelijk oplossen. Omdat onze vastgoedsoftware al enkele jaren in de cloud draait, heeft u direct toegang tot alle verbeteringen en toevoegingen.

 

wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf u zich dan in voor één van de aankomende live webinars.

 

BRINK-Webinars_06_Sturen op Vastgoed

 

Lees hier ook nog de terugblik Ibis voor Vastgoed over 2023.